Egészségünk

Szerintetek hány évre vagyunk a magyar kannabisz forradalomtól? Megindult a szakmai vita a bevezetésről

Változások a parlamentben? Elsöprő többség támogatja, Európa környező országai már mind “bezöldültek”…

Évek óta terítéken

Bár a nyilvánosságban sokáig az volt sugallva, hogy a kannabisz soha nem teheti be a lábát hazánkba, ez nem teljesen volt így.

Bizonyos hatóanyagokat már évek óta be lehet szerezni itt is törvényes úton, ám a klasszikus értelemben vett orvosi kannabisz bizony mind a mai napig váratott magára.

Hirdetés

Azonban nemrégiben újra terítékre került a bevezetése itthon is, mivel a környező országok Európában már mind végigmentek a kannabisz legalizációs folyamatokon.

Még a szomszédaink egy része is…

Lassan csak Magyarország marad ki a kannabisz-buliból.

Nagy változások, elsöprő támogatottság

Az elmúlt években egyre nagyobb lett a támogatottsága a kannabisznak, ezért idehaza is a társadalom elsöprő többsége támogatja a bevezetését.

Erről egy a Závecz Research által létrehozott kutatásban kérdezték meg az embereket.

Kétségtelen, hogy erre a jövőben reagálnia kell a magyar törvényhozásnak, a parlamentnek is.

A népakaratot tükröznie kell annak, amit ezen a téren tenni fognak, és nem mehetnek szembe a zöld hullámmal, mely az egész világot elérte.

Sokak szerint küszöbön lehet a bevezetés, főleg hogy már az Európai Unió is egyfajta direktívát fogalmazott meg az orvosi kannabisz egészségügyi felhasználásával kapcsolatban.

Ez pedig részben nyomás lehet más tagállamokon, köztük Magyarországon is.

Hirdetés

Óriási biznisz lehet

A másik, ami miatt sokak szerint a kormány a jövőben valóban a legalizáció mellett fog dönteni, az az üzleti vetülete.

Ez ugyanis mind a gyógyszergyárak, mind pedig a nagy cégek, és bizonyos körök számára jelenthet plusz bevételt. A kannabisz legalizációja ráadásul a tiltott szerek sunyiban történő fogyasztását is visszanyomhatja, ahogyan az USA-ban is történt.

Hogy mennyi év, mire elérhetjük azt, mint sok más ország, hogy az orvosunk felírhatja számukra az orvosi kannabiszt, vagy hogy automatákból vásároljuk a zöld csodanövényt?

Minden bizonnyal még évek kérdése, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez előbb vagy utóbb, de biztosan meg fog történni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.