CímlapsztorikÉrdekes világ

Szijjártó felvázolta a világvégét? Tragikus, szörnyű humanitárius katasztrófa jön

Szijjártó Péter tőle szokatlan módon nagyon vészjósló dolgokat vetített előre.

Szijjártó már talán látja, érzi a harmadik világháború perzselő előszelét?

Elmondta nemrég egy beszédében Bukarestben, hogy mindent meg kell tenni a közvetlen fegyveres konfliktus elkerülése érdekében a NATO és Oroszország között.

Hirdetés

Szijjártó szavaiból az sugárzik le, hogy ha tovább eszkalálódik a háború, akkor abba Magyarország is belefolyhat, már csak a földrajzi közelsége miatt is.

„A lengyel vezetők lélekjelenlétének és rendkívül felelősségteljes viselkedésének köszönhető az, hogy ma itt, Bukarestben nem a harmadik világháború fejleményeit vitatjuk meg”

– szögezte le.

Szerinte a média ellenben majdnem kirobbantotta a harmadik világháborút:

„Ők mind a tűzzel játszottak, mind könnyen okozhatták volna a háború eszkalálódását”

Szijjártó Péter ezután figyelmeztetett, hogy amíg tart a fegyveres konfliktus, addig fennáll az eszkaláció veszélye, s nemcsak a konkrét fizikai támadások, hanem bizonyos felelőtlen nyilatkozatok és döntések is tragikus következményekkel járhatnak.

Hangsúlyozta: Magyarország szomszédos államként pontosan tisztában van a kockázatokkal, ezért is rendkívüli módon érdekelt a békében.

Kiemelte, hogy közeledik a tél, ami „tragikus, szörnyű humanitárius katasztrófát” hozhat magával, még nagyobbat az eddigieknél.

Majd hozzátette: ki kell zárni minden olyan tényezőt, amely a háború eszkalációjához vezethet.

Hirdetés

Szijjártó szavaiból kiolvasható, hogy a világ valóban egy pengeélen táncol a harmadik világháború lehetőségével kapcsolatban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.