Tech-Kütyük

Magyarország elektromos autó nagyhatalom lesz – írja a Financial Times

A magyarok a jövő nagyhatalmává válhatnak, újra az egész világ az ő tudósaik, mérnökeik előtt fog heverni.

Óriási magyar felemelkedés és siker jöhet!

A Financial Times felidézte, hogy korábban az egyik legnagyobb kínai akkumulátorgyártó, a CATL is Magyarország legnagyobb beruházását jelentette be Debrecenben.

Hirdetés

Mindeközben szinte a szomszédjukban hoz létre egy másik gyárat az EcoPro BM nevű dél-koreai vállalat is.

A lap szerint Magyarország ezen fejlesztéssel egy nagy jelentőségű központot hoz létre Magyarország második legnagyobb városában. A Financial Times azt írta:

2030-RA EGYEDÜL DEBRECENBEN TÖBB AKKUMULÁTORT FOGNAK GYÁRTANI, MINT – NÉMETORSZÁGOT KIVÉVE – EURÓPA BÁRMELY MÁSIK ORSZÁGÁBAN ÖSSZESEN.

Ráadásul a lap szerint Magyarország ezzel azt is megalapozza, hogy az elektromos autók gyártása is az országba települjön.

A Financial Times mindezek mellett azt is felidézte, hogy (mások mellett) a Samsung is jelentős akkumulátorgyárakat telepít Magyarországon,

valamint a Mercedes és az Audi is arra készül, hogy az elektromos autók gyártására állítsa át magyarországi üzemeit.

A lap szerint ezáltal 2035-re (amikortól a tervek szerint az Európai Unión belül tilos lesz a hagyományos autók értékesítése) a magyarországi autóiparban már kizárólag elektromos járműveket gyárthatnak.

A Financial Times – a Benchmark Mineral Intelligence elemzőcég adatai alapján – egy prognózist is közölt azzal kapcsolatban, hogy mekkora lehet a gyártás volumene azt követően,

hogy megvalósulnak a készülő akkumulátorgyárak fejlesztései. Ennek alapján arra lehet számítani, hogy

Hirdetés

2031-RE MAGYARORSZÁG LESZ EURÓPA MÁSODIK LEGNAGYOBB HATALMA.

Addigra a magyarországi gyárak összteljesítménye elérheti a 207,3 gigawattórát a lap szerint. Ennél jobban csak a németek állhatnak 369 gigawattórával, a harmadik helyre pedig a lengyelek kerülhetnek jóval lemaradta, 115 gigawattórával.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.