Múltidéző

Thomas Edison 6600 volttal ölt meg egy elefántot, csak hogy “igazát” bizonyítsa – szomorú bizonyítékok

Ilyen, amikor a tudomány nevében gátlástalanul mindent elkövetnek?

Ma őt ünnepli a világ, Teslát pedig csak lábjegyzetként említik, pedig a valódi, forradalmi találmányok utólag őt igazolták.

Tesla és Edison legendás harca

A mai napig sokan egyetértenek abban, hogy valójában Teslának kellett volna kikerülnie győztesen Thomas Edison és Nikola Tesla párharcából.

Hirdetés

Tesla emebrileg is érétkelhetőbb személyiség volt, jobban tudtak azonosulni vele az emberek.

Nem volt törtető és gátlástalan, mint Edison, aki nem mellesleg évtizedekkel visszavetette az elektromos technológiák fejlődését, de ezt a nyugat bezzeg nem szokta említeni.

Edison mögött a pénzvilág, és az ipari konszernek vezetői álltak, óriási hátszéllel.

Tesla mögött pedig semmi más, csak a tudomány.

Edison megölt egy elefántot is, csak hogy bizonyítson

Edison tényleg mindent bevetett, hogy bebizonyítsa, hogy az ő általa nyújtott egyenáram sokkal nagyobb kincs a világnak.

Még attól sem tántorodott el, hogy Teslát besározza.

Sőt, egy borzalmas kísérletben még egy 6600 volt feszültségű váltóáramot is belevezetett egy elefántba, csak azért, hogy azt bizonyítsa, hogy alapvetően veszélyes a technika, amit Tesla kínált a világ számára.

Ráadásul szadista módon filmre is vetette az egészet, hogy a nagyközönség is elszörnyülködhessen azon, hogy mit is képes művelni a váltóáram, amit Tesla fejlesztett és képviselt.

Edison szerint, míg saját egyenáram-rendszere teljesen biztonságos volt, Westinghouse váltóáramos megoldása – melyhez Teslán keresztül jutott hozzá egy együttműködés keretében, és szabadalmaztatni akarták – kifejezetten halálos, ezt bebizonyítandó, a feltaláló rendszeresen végzett ki kóbor állatokat riválisának áramával.

Valójában ő is volt az, aki meggyőzte a new yorki hatóságokat arról, hogy használják Westinghouse “halálos” váltóáramát a villamosszékekben.

Hirdetés

Edison eldöntötte, hogy gyakorlatilag halára süti elektromos váltóárammal a Coney Island Luna Park állatkertjében felnevelt hatalmas elefántot, Topsy-t.

A felvételt csak annak ajánljuk, aki bírja az ilyet:

Gátlástalanság és energialobbi

A kis elefántba 6600 voltot vezettek. Valóságos halálbüntetés volt az ártatlan állat számára.

Mindezt miért?

Hogy Thomas Edison jobb színben tűnjön fel, és hogy igazát bizonyítsa az elektromos technológiai hatalomért vívott harcban.

Sokak szerint valójában azért is állhatott Edison mögött a pénzvilág és az energialobbi összes szereplője, mert Tesla technológiája más dolgokat is lehetővé tehetett volna idővel.

Ilyen volt az ingyen áramot biztosítani képes szabad energia.

Képzeljük csak el, mi lett volna, ha többé az emberek nem fizettek volna a nagy áramszolgáltatóknak, vagy az olajipar nem tudta volna eladni a kitermelt olajat, mert az emberek megújuló energiákon alapuló gépkocsikkal közlekedtek volna.

Így már minden világos… hogy mi miért történt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.