Misztikum

Tiltott történelem – Az Illuminati: a világot irányító elit zárt világa

A történelmi adatok alapján tényleg léteztek. Egy titkos társaság, mely a világ folyamatai mögött álló szálakat mozgatja számunkra ismeretlen módon…

Évszázados rejtély

Évszázadok óta keringenek különféle pletykák és információk az illuminátusok létezéséről.

Ez egy titkos világkormány, ami a világ folyamatait irányítja a háttérből úgy, hogy az átlagemberek nem is tudnak róla.

Hirdetés

A tagjai titokban szoktak találkozni és óriási befolyással bírnak. Már a 14.-15. században létezett egy csoport, mely illuminátusoknak nevezte magát.

A név azt jelenti, hogy “megvilágosultak”.

Úgy tartják, hogy az illuminátusok társasága felelt az elmúlt évszázadokban minden rejtélyért, történelmi eseményért, mint amilyenek a nagy háborúk, vagy a gazdasági válságok voltak.

Az illuminátusok világbefolyásoló szerepe

Sok szó esik arról is, hogy a katolikus egyház hatalmát is meg akarták dönteni. Sőt, egyes szkeptikusok szerint valójában az egészet a katolikus egyház találta ki, hogy ezzel egyfajta társadalmi “mártír” szerepet töltsön be.

Az illuminátusok története nagyon az varos. 1776-ban alapították, és az első feljegyzések szerint a csoport célja:

Hogy ellensúlyozza az egyház és az állam hatalmát, valamint befolyásolja a közvéleményt. Reneszánsz gondolkodók, szabadkőművesek és szabad gondolkodók, akadémikusok voltak a tagjaik köztük.

A 18. században ezek radikális gondolatok voltak.

Egyesek szerint eredetileg valóban olyan nemes céljaik voltak az illuminátusoknak, mint a női egyenjogúság, a szabadság, később azonban ezeket a szabad gondolkodókat felváltották a pénzemberek.

Gazdag és befolyásos emberek, politikusok kaptak helyet a titkos társaságban, mely lassan a világ elleni machinációk egyik fő ereje lett.

Hirdetés

A háttérből manipulálják a társadalmat?

Gazdasági válságokat okoztak, árakat rögzítettek, és háborúkat robbantottak ki, mivel köztük sok magas rangú szabadkőműves is volt.

A szabadkőművesek pedig szintén évszázadok óta befolyásolni akarták a világot.

Rejtett üzenetekkel próbálnak különféle hatásokat elérni a modern társadalomban. Idomítanak minket, befolyásolnak a színfalak mögül, mindezekből pedig a tömeg alig vesz észre valamit.

A titkos társaság mára egy igazi legendává vált.

Rengetegen hisznek benne, de konkrét céljaikat senki sem ismeri. Állítólag a harmadik világháború kirobbantásán mesterkednek, mások pedig úgy vélik, hogy az Új Világrend életre hívása a céljuk.

Bárhogyan is, de rengeteg misztikum szövődött köréjük, így ma őket tartja a történelem és a világ is a legtitokzatosabb társaságnak a Földön.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!