CímlapsztorikÉrdekes világ

Tücsköt, rovarokat fogtok enni mert az EU azt mondta: minden tagországra vonatkozik az EU új őrülete!

A magyarok soha nem fognak rovarokat enni, egyszerűen nem olyan nemzet vagyunk – állítják a hazai szakemberek, de nem lesz más választásunk.

Jön a hús “betiltása” és a rovarok bevezetése mindenhol?!

Az EU megdöbbentő tervvel állt elő, hogy csökkentse az Unió ökológiai lábnyomát, ráadásul a jövőre nézve ez szerintük feltétlen egy szükséges lépés.

Hirdetés

Biztonságos élelmiszerré nyilvánították a lisztkukacot, és hamarosan más rovarok “bevezetését” is meg fogják tenni.

Ez azt jelenti, hogy a tagországokba a boltok polcain megjelennek majd olyan termékek, melyekben mint összetevő megjelenik.

Ezt természetesen fel kell majd tüntetni, de ismerjük a gyártókat… Innentől kezdve szinte semmiben sem lehetünk majd biztosak.

Lényegében rovarokat akarnak majd etetni mindenkivel, a döntés pedig Uniós szinten érvényes, azaz a tagországokra is.

Sőt,a lisztkukac utána sáskát is jóváhagyja az EU.

A sáska nem az első európai „rovar élelmiszer”, júliusban ugyanis az Európai Bizottság a Tenebrio molitor bogár szárított sárga lisztkukac lárváit vette fel az engedélyezett élelmiszerek listájára

– írja az Agrokép.

A lárvákat „egész, szárított rovarként, snack formájában, valamint számos élelmiszeripari termékben élelmiszer-összetevőként lehet felhasználni.

A sáska és a lisztkukac után az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a házi tücsök felhasználhatóságát vizsgálja.

Hirdetés

A rovarok emberi fogyasztása mellett szól, hogy gazdag fehérjeforrások, ugyanakkor az Unióban jelenleg fogyasztott húsokkal ellentétben termesztésüknek kisebb a lábnyoma, például nem termelnek jelentős mértékben üvegházhatású gázokat, például metánt.

Éppen a metán és az ökológiai lábnyom csökkentése miatt előbb vagy utóbb azt akarják elérni, hogy a nagy hústermelő nemzetek ne termeljenek majd annyi húst, vagy egyáltalán nem termeljenek.

Bill Gates is ugyanezt a vonalazz erősíti, ő azt mondja, hogy ne egyenek a magyarok, sem más nemzetek húst, csakis a jövőben előállított biohúst, műhúst, amit már laborokban” növesztenek”, ezeknek ugyanis minimális ökológiai lábnyoma lesz.

Mindemellett rovarokat kell majd fogyasztanunk, főleg az időjárási anomáliákat és az ezekkel járó brutális termés csökkenést elnézve.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.