Tudomány

Tudós figyelmeztet: négy olyan idegen civilizáció is van a galaxisunkban, amely kiirthat minket

Alberto Caballero megrázó figyelmeztetést tett közzé.

A tudós vészjósló figyelmeztetése

tudósok már hosszabb ideje kémlelik az égboltot idegen civilizációk után, amiket (illetve akiket) többször meg is próbáltak „felhívni”.

Természetesen nem hagyományos telefonálásról van szó, hanem jelküldésről, egy olyan tudományos üzenet sugárzásáról, ami fontos információkat árul el rólunk, emberekről, és a Földről.

Hirdetés

Ez a fajta kapcsolatkeresés azonban nem biztos, hogy előnyös – hangoztatja a Vice szerint egy amatőr csillagász, Alberto Caballero, aki a Vigo Egyetem doktorandusza.

Szerinte hibás azt gondolni, hogy a galaxisunkban nem lehetnek fejlett civilizációk, így az üzengetés akár végzetes is lehet.

A csillagász egy eddig nem ellenőrzött munkájában azt is megbecsülte, hány ilyen civilizáció létezhet: úgy számolt, hogy legalább négy ilyen lehet odakinn, és ezeket akár gonosz szándék is vezérelheti.

Caballero úgy véli, hogy a négy – potenciálisan létező – civilizáció az emberhez hasonló fejlettségnél tarthat, de elképzelhető, hogy olyan is akad köztük, ami a csillagközi utazásra is képes.

A csillagász egyébként egy tudós munkáját használva tett megállapításokat, de mint hangsúlyozta: ezek nem tudományos eredmények, csupán feltételezések.

Ezektől pedig azt reméli, hogy a kutatók is átgondolják, tényleg kell-e üzenet küldjünk a világűr ismeretlen szegleteibe.

A Hűha!-jel már egy végső figyelmeztetés volt?

Caballero amúgy nem először hívja fel magára a figyelmet kissé meredek állításaival.

Ő volt az is, aki az 1977-ben befogott Hűha!-jelet (Wow!) elemezte, majd azt közölte, pontosan tudja, mi annak a forrása.

Hogy érezzük, miről is van szó pontosan: egyelőre a legismertebb asztrofizikusok sem tudták megmondani, honnan ered a jel.

Hirdetés

Ugyanakkor ő mégis azt állítja, hogy hol van a forrás, és hogy azon a területen mai ismereteink szerint igen nagy esélye van annak, hogy fejlett földönkívüli életet találjunk.

Más, fejlettebb fajok már vadászhatnak ránk

Ha abból indulunk ki, hogy az élet bár mai ismereteink szerint sokkal gyakoribb mint eddig gondolták a világegyetemben,d e még mindig ritka kivétel, akkor a fejlett civilizációk saját bolygójukat felélve, onnan tovább állva hozzánk hasonló, kevésbé fejlett fajok otthonai után kutathatnak.

És mint tudjuk, a telepesek ás az őslakosok találkozása a történelemben is mindig az őslakosok kárára vált.

Erre figyelmeztetett még maga Stephen Hawking elméleti asztrofizikus is.

Aggodalmáénak többször adott hangott még életében, és elmondta, hogy nem lenne szerencsés, ha hirtelen ránk találna egy nálunk sokkal fejlettebb faj.

A fejlettség nem jelent automaikusan érzelmi intelligencát is: de az is lehet hogy semlegesek lesznek de ez esetben is könnyen oda lyukadhat ki a történet, hogy elveszik az életterünk, a Földbolygót.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.