Címlapsztorik

Ufó gömbök repülnek a világ minden táján – állítja a NASA bizottsága

Döbbenetes bejelentéseket tettek. Az idegenek már tényleg itt vannak és figyelnek minket?

Tájékoztatták a közvéleményt a sokkoló részletekről

Ufó ügyben a NASA talán először beszélt ennyire széles körben a nyilvánosság előtt.

Több ezer észlelést néztek át egy projekt keretében, melyből több száz akadt, amire nincs egyértelmű vagy logikus magyarázat.

Hirdetés

A legtöbbje különös, megmagyarázhatatlan fénygömbökről számol be, amivel a jelentés szerint a NASA sem tud mit kezdeni.

A jelentések nagy részére rövid időn belül találtak más, tudományos magyarázatot.

Ezen események 2-5 százalékáról azonban azt mondják, hogy “olyan jellemzők jelennek meg, amelyek rendellenesek lehetnek,” és nem könnyen
érthetőek.

A jelentések körülbelül fele olyan szokatlan gömbökről vagy kerek objektumokról szól, amelyek fémesnek tűnnek, és amelyeket repülőgépek észleltek nagy magasságban.

Világszerte észlelhető ufók, furcsa manőverek

“Ez egy tipikus példa arra, amit a legtöbbször látunk. Világszerte látjuk ezeket, és látjuk, hogy nagyon érdekes, látszólagos manővereket hajtanak végre,”

– mondta Sean Kirkpatrick, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának All-Domain Anomalia Resolution Office (AARO) igazgatója.

Az UAP észlelések gócpontjai az Egyesült Államok keleti és nyugati partjain, a Közel-Kelet felett és a Csendes-óceánon voltak.

Kirkpatrick azonban kifejtette, ez valószínűleg mintavételi torzítás, mivel a világnak ezek azok a részei, amelyeket az amerikai hadsereg szorosan felügyel.

A NASA és a Pentagon még mindig tanácstalan, nincs teljesen kizárva, hogy földönkívüliek figyelik a Földet?

“Elegendő adat hiányában nem tudunk olyan védhető következtetéseket levonni, amelyek megfelelnek a legmagasabb tudományos követelményeknek,”

Hirdetés

– tette hozzá Kirkpatrick.

A testület azt is hangsúlyozta, hogy a NASA UAP kutatócsoportját online trollok zaklatták, ami szerintük hátráltatja a jelenség megértésére irányuló erőfeszítéseiket.

Egyelőre tehát sem a NASA, sem pedig a Pentagon nem zár ki semmit.

Korábban Kirkpatrick felelt azért a jelentésért, melyet a Pentagon divíziójának keretében adtak közre és melyben azt is felvetették, hogy az ufó jelenségekre egy a Naprendszerünkben ólálkodó földönkívüli anyahajó is magyarázat lehet.

Ez pár hónapja nagyon nagy port kavart, a tudósok azonban hangsúlyozták, hogy ez egyelőre csak elméleti felvetés, ugyanakkor a felvetés maga is mutatja, hogy mennyire komolyan gondolkodik erről a Pentagon.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!