CímlapsztorikÉrdekes világ

Ultimátum: ősszel dobják le az uniós atomot Magyarországra – ez m ár a 22-es választásoknak szól?

Megvalósulni látszik Orbán Viktor rémálma…?!

Ledobhatják az atomot

Ősz elején viheti az Európai Bizottság a jogállamisági mechanizmus első ügyét a tagállami kormányokat tömörítő Európai Unió Tanácsa elé

– mondta Gert-Jan Koopman, az Európai Bizottság költségvetési főigazgatóságának vezetője az Európai Parlament költségvetési szakbizottságának meghallgatásán szerdán.

Hirdetés

Az Európai Parlament hónapok óta követeli a Bizottságtól, hogy aktiválja a jogállamiság megsértését az uniós források megvonásával vagy felfüggesztésével szankcionáló mechanizmust vagy hozza legalább nyilvánosságra az iránymutatásait arról, milyen elvek alapján akarja a folyamatot megindítani.

Ez már Orbánnak szól

Az időzítések és a konkrét lépések nem a véletlen művei. Ez nyilvánvalóan egy erős üzenet a magyar miniszterelnöknek az EU elitjétől.

Bár konkrét időpontot Koopman nem akart mondani, hangsúlyozta, hogy ősz elejére már reális esélye lehet annak, hogy az első eljárást elindítják.

Vadászat, célkeresztben Orbán?

Sokak szerint ekkortól folyna gőzerővel idehaza is már a kampány az ellenzék és Orbán részéről is.

Ez az egész azt támaszthatja alá, hogy most már tényleg célkeresztbe került Orbán Viktor, és megindult a vadászat ellene Brüsszelben.

Beavatkozás a 2022-es választásokba?

A legtöbb elméleti szakérőt, politológus elképzelhetőnek tartja, hogyha közvetlenül nem is, de közvetett módon az EU be akar avatkozni a 2022-es választásokva.

Orbán valójában a saját rémálmát váltotta valóra.

Annyi befolyásos embernek, kormánynak és vezetőnek lépett a tyúkszemére, olyan régóta “szórakozik” az EU-val, és dőzsöli el az EU-s költségvetést, hogy szövetkeztek ellene.

Egy ilyen elsöprő erejű Orbán-ellenes koalíciót pedig nem tud kivédeni – vélik sokan.

Hirdetés

Ha nem lesz ősszel pénz az EU-tól, szankciók sorozata jön majd, akkor a választópolgároknak nehéz lesz elmagyaráznia, mi történik.

Sokak szerint nem véletlen, hogy a kormány elkezdte alapítványokba átmenteni a közvagyont így létrehozva egy árnyékkormányt a választási vereség esetére.

Ti mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.