CímlapsztorikÉrdekes világ

USA haditengerészet: ufók vették üldözőbe a rombolóinkat: elkezdődött az invázió?

Hidegháborúba léptünk egy másik civilizációval? Sokkoló jelentés érkezett.

Az azonosítatlan repülő tárgyak speciális csoportját alkotják a Tic Tac formájúnak nevezett változatok.

Ezek valóban úgy néznek ki, mint a híres kőkemény, dobozba zárt cukorkák:

Hirdetés

A felületük sima, a végük legömbölyített, és látszólag nincsenek rajtuk nyílások, sőt még a meghajtásuk is hangtalanul történik.

Ezek az ufók leggyakrabban a tengereken, óceánokon bukkannak fel, ahol nyilvánvalóan kevesebben láthatják őket, ezért ritkább az észlelésük.

A közelmúltban azonban óriási galibákat okoztak, hiszen négy amerikai rombolót is üldözőbe vettek.

A nagyjából 110 km/h sebességgel repülő azonosítatlan tárgyakat a hajónaplókban is „lehetséges UAV” megnevezéssel illették, ami kezelő nélküli légi járművet jelent.

Ez lehet akár ellenséges földi technológia, de természetesen földönkívüli is.

Az amerikai haditengerészet infravörös felvételeket is készített a Tic Tacokról, de azokból persze a sötétben és távolról nem sok minden látszik.

Talán három járműből állhatott a raj, amely követte a hadihajókat.

Ez történt például 2019 nyarán az USS Paul Hamilton rombolóval, amelynek a legénysége három órán keresztül figyelhette meg a közelében repülő járműveket.

Alkalmanként vörös villanó fényeket is felfedeztek, de nem tudták értelmezni a jelenséget. Hivatalos kommentár természetesen nem érkezett a Védelmi Minisztérium részéről.

Hirdetés

Korábban az USS John Finn fedélzetéről szintén látták a vörös fényeket, ezért biztonsági okokból ki is kapcsolták az automatikus azonosító rendszerüket (AIS).

Ők két ufót észleltek, mégpedig 300–450 méteres magasságban, tehát meglehetősen alacsonyan.

Szintén 2019 nyarán az USS Kidd is észlelt két „drónt”.

Rögtön csendes üzemmódba váltottak, minimalizálták a kommunikációt, és megpróbálták kideríteni, mekkora fenyegetést jelentenek az objektumok.

A találkozás közel 90 percig tartott, és nyilvánvalóvá vált, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható drónoknál sokkal fejlettebb repülő eszközök követték a hajót.

Az USS Russell hajónaplója szerint ők szintén észleltek egy rajt, amely csaknem 200 méterig leereszkedett, és az eszközök képesnek tűntek bármilyen irányba könnyedén elmozdulni.

A különös esetek kivizsgálásába a Los Angeles-i FBI is bekapcsolódott, de csak néhány polgári hajót tudtak azonosítani abban az időben a környéken, és máig halvány fogalmuk sincs, mik röpködtek a rombolók körül.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.