CímlapsztorikÉrdekes világ

Vége a korlátlan tankolásnak, korlátozásokat vezet be a MOL!

Nemsokára tetőzhet a benzinhiány Magyarországon. Rendkívüli intézkedések jöhetnek!

Péntek reggeltől kezdve egy új korlátozást vezetnek be a Mol-kutakon, amelynek jegyében napi 50 literben korlátozzák a tankolható üzemanyag mennyiségét.

A változást a vállalat fű alatt jelentette be. Először az ugytudjuk.hu helyi portál értesült arról, hogy ez megvalósulhat, de csütörtök este több Mol-kút Facebook-oldalán is megjelentek a szabályozás részletei.

Hirdetés

Eszerint a kisnyomású kútoszloppal rendelkező töltőállomásokon, magyar rendszámú személyautóval

NAPONTA LEGFELJEBB ÖTVEN LITERT LEHET TANKOLNI AZ ÜZEMANYAGOKBÓL HATÓSÁGI ÁRON.

Nagynyomású kútoszlopoknál a magyar rendszámú, 3,5–7,5 tonna össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségű limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak majd.

Ezen kívül azt is előírták, hogy péntektől kezdve üzemanyagkannába vagy edénybe csak piaci áron lehet majd tölteni benzint vagy gázolajat.

Érdekesség, hogy ha valaki üzemanyagkannába és autóba egyaránt tankolna, akkor mindkét esetben a piaci árat fogják felszámolni.

„Amennyiben a gépjármű üzemanyag tartályába, illetve külső edényzetbe történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerül sor, úgy a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzuk”

– írták a Mol kőszegi oldalán.

Júliusban és augusztusban lehet a leginkább érzékelni az üzemanyaghiányt Magyarországon. A helyzetet a mezőgazdasági szezon tetézi. Bujdosó Eszter szerint a Mol százhalombattai üzemének tűzesete miatti kiesés is érzékelhető lesz.

A helyzet az első aratások megkezdésével, azaz júliusban, augusztusban tetőzik, ezen pedig az sem segít, hogy az OMV schwechati üzemében baleset történt – mondta a vezető, hozzátéve:

Hirdetés

arról még mindig nem lehet tudni, hogy mikor indul újra a termelés, valamint hogy a kiesés mekkora mennyiségre és időszakra vonatkozik.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.