CímlapsztorikÉrdekes világ

WHO: a tömegesemények egyelőre nagy kockázatot jelenthetnek

Magyarországot hozták fel példaként!

Hans Kluge a WHO Európai vezetője, egészen elképesztő és fontos dolgokat mondott a járványról és arról, hogyan kellene nyitni.

Ráadásul hazánkat is megemlítette.

Hirdetés

Szerinte bármilyen lazításba epidemiológiai és egészségügyi szempontok, illetve a lakosságnak beadott oltások száma alapján együttesen lehet belekezdeni, az esetleges kételyeket pedig világos és nyílt kommunikációval kell kezelni

Példaértékűnek nevezte a magyarországi oltási kampányt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója, aki múlt heti budapesti látogatásán Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott.

Elmondta:

“Még nem győztük le a Covid-19-et, és az új variánsok is kihívások elé állítanak minket.

A védőoltás a közegészségügyi és társadalmi intézkedésekkel együtt előbb-utóbb véget fog vetni a járványnak, de ehhez nemcsak az oltások gyártását és elosztását kell felpörgetni, hanem az intézkedéseket is be kell tartani.

A Covid-19 elleni védőoltások jelentősen javítottak a betegség elleni eszköztárunkon – de nem helyettesítik a már kipróbált eszközeinket.

A fizikai távolságtartás, a maszkok, a kézhigiénia, a belső terek átszellőztetése mind működnek, mint ahogy a nyomon követés, a tesztelés, a kontaktkutatás, az izoláció és a karantén is hozzájárul a fertőzések megállításához és az életek megmentéséhez.

Szeretném elismerésemet kifejezni Magyarországnak az oltási kampány fokozása érdekében tett erőfeszítéseiért.”

Ahogy azt már többször is láttuk a járvány alatt, a tömeges összejövetelek szuperfertőző eseményekké válhatnak.

Hirdetés

Amíg jelen van a közösségi terjedés, a nagy tömegesemények jelentős kockázatot jelenthetnek.

Bármely döntést a tömeges összejövetelek esetleges megtartásáról, elhalasztásáról vagy a rendezés módjának megváltoztatásáról úgy kell meghozni, hogy megvédjük az emberek egészségét.

A döntéseknek pedig a járványhelyzet, az adott esemény (például focimeccs), valamint az ahhoz köthető esetleges nagyobb mobilitás folyamatos és körültekintő értékelésén kell alapulnia

-tette hozzá.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.