Címlapsztorik

Zelenszkij durván beszólt Orbánnak és Magyarországnak a dán parlamentben – VIDEÓ

Ez már sokkal durvább volt, mint az előzőek.

Volodimir Zelenszkij kedden a dán parlamenti képviselőknek mondott beszédet, amelyben kifejtette, hogy az átlagember számára elképzelhetetlen az a gonoszság, amit Ukrajna elszenved, ezért szeretné, ha képviselnék a szolidaritás ügyét az Európai Unióban a szabadság és az emberiesség védelme érdekében.

Az ukrán elnök szerint nem elfogadható, ha vannak olyan országok, amelyek belülről feszítik az Európai Uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot

Hirdetés

– írja a 444.hu.

Mindenki pontosan tudja, ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel az Európai Unióban, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért.

Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait

– mondta Zelenszkij (a videón 7:51-től), aki szerint változatlanul ki kell terjeszteni a szankciókat, le kell mondani az orosz olajról, nem szabad kereskedni Oroszországgal, valamint el kell zárni a kikötőket az orosz hajók elől.

Az ukrán elnök csütörtökön az Európai Tanács előtt mondott beszédet, és már akkor bírálta Magyarországot, majd Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult, és közölte vele, hogy el kell döntenie, kivel van.

Egyúttal azt is kérte Orbán Viktortól:

Szavazza meg a szankciók kiterjesztését az energiaszektorra, és Magyarország ne vásároljon gázt és kőolajat Oroszországtól, valamint Magyarország engedjen át fegyverszállítmányokat, és küldjön fegyvereket Ukrajnába.

A magyar miniszterelnök mindkét kérést elutasította, mondván, azok ellentétesek Magyarország érdekeivel, és az ország ki akar maradni ebből a háborúból.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.