Címlapsztorik

Zelenszkij “új Nürnberget” akar, tanácsadója szerint Moszkva bukása után Magyarország is hűséget fogad

Durva politikai bejelentéseket tett Zelenszkij. Tanácsadója pedig páros lábbal szállt bele Magyarországba.

“Oroszországnak veszítenie kell”

– jelentette ki az ukrán elnök egy Telegramon közzétett videóban. Volodimir Zelenszkij szerint az orosz agresszió minden napja, minden ledobott bombája egy újabb érv arra, hogy mindennek a bíróságon kell véget vetni.

Hirdetés

Emellett Volodimir Zelenszkij arra is felhívta a figyelmet, hogy “az orosz terror minden egyes megnyilvánulása, az agresszió minden egyes napja egy újabb érv arra, hogy mindennek a bíróságon kell véget vetni – egy új Nürnbergben”.

Végül megjegyezte: “Oroszországnak veszítenie kell. (…) Minden más az élet vereségét, a jog vereségét, magának a világnak a vereségét jelenti.”

Mindeközben Zelenszkij tanácsadója durván nekiesett Magyarországnak is.

Zelenszkij tanácsadója szerint Moszkva veresége után Magyarország is hűséget fogad Ukrajnának.

Ennek előzménye az, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese az Izvesztyija című orosz lapnak adott interjút, ahol többek között arról is beszélt, meglátása szerint

„Ukrajna NATO-csatlakozása a teljes körű konfliktus kirobbanásának kockázata nélkül csak akkor lehetséges, ha Oroszország jóváhagyja ezt a lépést”.

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója megjegyezte azt is, hogy Magyarország tehet bármilyen kijelentést, mert miután Oroszország elveszíti a háborút, az olyan országok, mint Magyarország, abszolút lojalitást fog tanúsítani Kijev iránt

– derül ki az Unian beszámolójából.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.