4 szem dió csodát fog tenni a szervezeteddel: a legjobb omega-3 forrás
A borongós idők legjobb energiabombája, és számtalan egészségügyi hatásai. Lássuk, mi mindenre jó!
Tudtad, hogy a dió az egyik legfontosabb és legjobb barátod, ha az egészséged megőrzéséről és csontjaid erősítéséről van szó a borongós időkben?
Az omega-3 nagyon fontos a szervezet számára, azonban a legtöbb embernek egyből a hal jut eszébe.
Kevesen tudják, hogy vannak sokkal olcsóbb, szinte fillérekbe kerülő megoldások az omega-3 forrásnak.
Ilyen a dió, melyből elég napi 4 darab, hogy a teljes napi szükségletünket fedezze, és feltöltse energiaraktárainkat.
Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez, valamint a normál vérnyomás illetve a vér normál trigliceridszintjének fenntartásához.
Csökkentik a vér koleszterinszintjét, így ezzel együtt csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázata is.
Nagy szerepet játszik a gyulladások csökkentésében is, ami gyakran az autoimmun betegségek kísérője, valamint hatékonyan kezelik az ízületi gyulladásokat, a lupust és a bélgyulladásokat.
Nem véletlen, hogy a régi öregek a magyar vidékeken különösen szerették a dió befőtteket, és dió “pálinkával” is gyakran öblögettek, ha betegek voltak.
A dióban ráadásul számos egyéb olyan bioanyag is van, ami az agyunk számára kiemelten fontos.
A több ezer éves kínai orvoslás éppen ezért elsődleges tápláléknak tartja a diót a megfelelő agyműködéshez.
Érdemes tehát a diót a hideg és meleg időben egyaránt fogyasztani.
Fontos hogy tudd: nem csak télen, vagy a borongós időkben tudod hasznát venni, hanem a meleg nyári napokon.
A Dióban rengeteg a D vitamin is, mely kifejezetten ellenállóvá teszi a szervezetünket, egészségesebbé teszi a bőrünket is.