CímlapsztorikEgészségünk

4 szem dió csodát fog tenni a szervezeteddel: a legjobb omega-3 forrás

A borongós idők legjobb energiabombája, és számtalan egészségügyi hatásai. Lássuk, mi mindenre jó!

Tudtad, hogy a dió az egyik legfontosabb és legjobb barátod, ha az egészséged megőrzéséről és csontjaid erősítéséről van szó a borongós időkben?

Az omega-3 nagyon fontos a szervezet számára, azonban a legtöbb embernek egyből a hal jut eszébe.

Hirdetés

Kevesen tudják, hogy vannak sokkal olcsóbb, szinte fillérekbe kerülő megoldások az omega-3 forrásnak.

Ilyen a dió, melyből elég napi 4 darab, hogy a teljes napi szükségletünket fedezze, és feltöltse energiaraktárainkat.

Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez, valamint a normál vérnyomás illetve a vér normál trigliceridszintjének fenntartásához.

Csökkentik a vér koleszterinszintjét, így ezzel együtt csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázata is.

Nagy szerepet játszik a gyulladások csökkentésében is, ami gyakran az autoimmun betegségek kísérője, valamint hatékonyan kezelik az ízületi gyulladásokat, a lupust és a bélgyulladásokat.

Nem véletlen, hogy a régi öregek a magyar vidékeken különösen szerették a dió befőtteket, és dió “pálinkával” is gyakran öblögettek, ha betegek voltak.

A dióban ráadásul számos egyéb olyan bioanyag is van, ami az agyunk számára kiemelten fontos.

A több ezer éves kínai orvoslás éppen ezért elsődleges tápláléknak tartja a diót a megfelelő agyműködéshez.

Érdemes tehát a diót a hideg és meleg időben egyaránt fogyasztani.

Fontos hogy tudd: nem csak télen, vagy a borongós időkben tudod hasznát venni, hanem a meleg nyári napokon.

Hirdetés

A Dióban rengeteg a D vitamin is, mely kifejezetten ellenállóvá teszi a szervezetünket, egészségesebbé teszi a bőrünket is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!