CímlapsztorikEgészségünk

5 millió forintos bírság a parlagfűért, holott régen az Istenek nektárjának hívták: gyógyításai vannak!

Elhallgatott orvosságok? Mi az igazság a parlagfű körül kialakult “őrület” és a gyógyszeripar parlagfűellenes akciói mögött?

Elhallgatott csodaszer?

Magyarország egyike Európa parlagfűvel leginkább fertőzött területeinek – állítja a gyógyszerlobbikhoz közel álló érdekcsoport – hangzik el sokak gyanakvó véleménye.

Ezt főleg azok mondják, akik azt állítják: valami nincs rendben a parlagfű körül kialakult mizéria kapcsán.

Hirdetés

És bizony van igazság abban, amit gyanítanak: a parlagfű ugyanis legalább annyira démonizálva van idehaza, mint a 70-es években a kannabisz Amerikában.

Aztán persze idővel kiderült, hogy a kannabisz mégis csak jó, sőt, számtalan gyógyhatása van, holott ezt kormányzati szinten tagadták… mi van, ha a parlagfűvel is éppen ez a helyzet?

Mint látni fogod, még hiteles szakemberek is azt állítják, hogy vannak bizonyos gyógyhatásai… de a régmúlt időkben is sok nép használta.

Sőt, egyesek az istenek nektárjaként hivatkoztak rá.

Valódi bűnös: a légszennyezés és a mérgek?

Ma kormányzati szinten büntetik idehaza, ha valakinek a földjén parlagfüvet találnak. Mire ez a nagy félelem – kérdezhetnénk jogosan?

Nyilván a tény, hogy rengeteg parlagfű allergiás van… de sokan nem is tudják, hogy valójában nem is a parlagfűre magára allergiás az ember.

Ilyen alapon egyébként legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat…

10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle!

Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni.

Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit.

Hirdetés

Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!

Gyógyszeripari érdekek vs filléres gyógymódok

Valójában a gyógyszeripari érdekek legalább annyira fontos szerepet játszanak a parlagfű irtásában, mint az a tény, hogy ez egy filléres gyógynövényként is használható “csoda” lehetne a természetben.

Ahogyan Amerikában tiltották a kannabisz termesztést, és börtön is járt érte, ha valakinél megtalálták, mert fillérekből lehetett gyógyulni tőle, úgy idehaza is félnek az ide betelepült gyógyszer-vállalatok.

Képzeljük csak el, mi lenne, ha rengeteg betegségre nem kellene tablettákat szednie az embereknek, amiket arany árban mérnek ki a patikákban…

Rengeteg szakember áll ki a parlagfű mellett, mert tényleg vannak bizonyítható gyógyhatásai szervezetünkre.

Matus Gábor szerint a parlagfű lehet hasznosabb, mint a kopár földfelszín, extrém helyzetekben véd az erózió ellen, mint minden élőlény.

Kevesen vannak, de akik rendszeresen fogyasztják, azok azonban egybehangzóan állítják, számos jótékony hatással bír .

A régebbi gyógynövénykönyvek ódákat zengtek róla, mivel igen magas a vitamintartalma, valamint számos betegségre gyógyírként szolgál.

A parlagfű gyógyító hatásairól ezt írják számos tudományos értekezésben is:

• fokozza a szervezet őssejt termelését
• bélbántalmak elleni gyógyír
• immunerősítő
• allergia ellenes (!) – zsenge levelei
• rákmegelőző
• gyulladáscsökkentő

Gondold végig tehát azt, hogyha almait ilyen nagy erővel, szinte félelemből irtanak és irtatnak az emberekkel, ez pontosan miért is van.

Mert gyakran a színfalak mögött egészen más van, mint amit mondanak…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!