Egészségünk

6 szárnyú csirke, 4 seggű tehén, szteroid-tuningolt csirke: az élelmiszeripar 7 lakat alatt őrzött borzalmai

Ma már gyakorlatilag mindenki tudja, hogy néhány alapvető élelmiszert leszámítva szinte mindent más technológiával és módszerrel készítenek, mint régen.

A tudatosabb fogyasztók még azt is tudják, hogy a tejipari és hústermékek különféle kémiai fürdetésen mennek keresztül, vagy épp sterilizáláson, mint például a tej, mely után gyakorlatilag még azt is nehéz néha megmondani, hogy látott-e előtte tehenet egyáltalán.

A tejporból készülő tejekről nem is beszélve, melyekről ízre nem mondaná meg az ember, hogy egyszerű élelmiszer és vegyipari “hulladék”, csak a tápanyagtartalma konvergál a NULLÁHOZ…

Hirdetés

A tej mindig is a kalcium tartalma és a csontok erősítése miatt volt az élelmiszeripar zászlóshajója, azonban az utóbbi időben egyre nagyobb számú embernél alakult ki csontritkulás azok közül, akik rendszeresen fogyasztottak tejet.

Az ok egyszerű: egyes bolti tejekben szinte SEMMI tápanyag sincs… és csak a nevükben tejek… egy tápanyagi nélküli mindentől “kiölt” fehér lötty, tele antibiotikum származékokkal és egyéb anyagokkal…

Ma sem a tejipar, sem a húsipar nem mentes a különféle génpiszkált és egyéb módokon “megmásított” termékektől.

Az USA területén például 4 s*ggű teheneket is tenyésztenek, szó szerint, elég ha valaki rákeres ezekre az interneten.

Különféle növekedést segítő hormonokkal, “kokszokkal” telelőtt marhák, tehenek, borjak, melyeknek a húsa sem ugyanaz már, mint a tanyákon nevelt, természetes módon étkeztetett állatoké.

Ezeket a termékeket pedig neves világcégek, globális élelmiszerláncok éltetik, mint a meki vagy a KFC és társaik.

A KFC-t nem egy alkalommal perelték már be a fogyasztók, de még a dolgozók is. pedig a cég talán a leginkább zöld a többi gyorsétterem lánc közül.

A céget egyszer azzal vádolták, hogy 6 szárnyú csirkéket tenyésztett annak érdekében, hogy maximalizálja saját profitját.

A KFC ugyanis előszeretettel árulta és árulja ma is csirke szárnyait. Aztán a cég felsőbb vezetése kitalálta, hogyan lehetne még magasabb fokozatra kapcsolni a termelést, és egy állatról még több húst vagy bőrt lerántani – szó szerint. Olyan kísérletekbe kezdtek, melyek 6 szárnyú csirkéket eredményeztek.

Hirdetés

Természetesen ezeket a kísérleteket, és az így megszületett állatokat a legnagyobb titokban tartották, hiszen az effajta kísérletek állatkínzásnak minősülnek Amerikában.

Bár ezeket a híreket a cég tagadta, sőt városi legendának titulálta, ennek ellenére keményen beperelte azokat a cégeket és személyeket, akik ezt állították.

Hivatalosan tehát sikerült megcáfolnia a KFC-nek a vádakat, azonban több korábbi dolgozó esküszik rá, hogy valóban folytak a csirketelepeken különböző bizarr kísérletek.

A mekinél pedig egy időben rózsaszín masszát állítottak elő, ebből készült – legalábbis részben – a hús.

A sokak által rózsaszín takonyként csúfolt matériáról aztán egy dolgozó készített képet, mely bejárta az egész világot.

A meki eleinte tagadta a különös eljárást, majd közleményben nyilatkoztak, hogy változtattak a mekis húspogácsa készítés módszerein, kiküszöbölve a “hibát”.

Az elmúlt években sorra lepleződnek le az élelmiszeripar piszkos kis trükkjei.

Ezek pedig mind azt mutatják, hogy már az élelmiszeriparon belül dolgozóknak is “sok” az, ami a színfalak mögött zajlik.

Amíg nem veszünk tudomás,t nem bojkottáljuk azokat a termékeket, melyek gusztustalan, vagy pofátlan módon készülnek, és emellett súlyosan egészségkárosítók, addig aligha lesz változás, és vígan eladják a sz*rt is, amíg be tudják vele tömni a szánkat…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!