Így esznek “ők”: és még csodálkozunk a covid-on… – videó
Talán a következő nagy járványt is ennek a “gasztro-csodának” köszönhetjük majd…?!
Érdekes módon mindig Kínából eredt az utóbbi évtizedekben többféle vírus is.
Véletlen lenne?
Aligha…
Egyrészt persze nyilvánvaló az, hogy nagyon, de nagyon sokan vannak, és mivel nagy a népsűrűség, a járványok is jóval könnyebben terjedhetnek el, de nem csak ez az oka.
Kínában nagy hagyománya van a vadhús és a nyers állati eredetű dolgok fogyasztásának.
Talán a Covid-19-en sem csodálkozunk, ha tisztában vagyunk azzal, hogy Kínában előszeretettel fogyasztanak élő egereket, polipokat, madarakat, vagy épp rákokat, tücsköt, bogarat…stb.
Tartja is a mondás, hogy Kínában mindent megesznek, ami nem hassal a Nap felé néz, azaz nem döglött…
A kígyóról, békáról, vagy épp a kutyáról és macskáról már nem is beszélve…
Persze nem lehet általánosítani, ma már egyre többen lépnek fel Kínában is ezek fogyasztása ellen.
A WHO a covid-19 járvány után adott ki egy közleményt, miszerint a jövőben erősen ügyelni kellene, és mérsékelni a vadhúsok fogyasztását, és a “nedves halpiacok” működését.
A mai napig nem tudni pontosan, hogyan terjedt szét a Földön a covid-19, de azt sejthetjük, hogyan “készül” majd a covid-20…
Valakinek az ebédlőasztalán…