Fillérekbe kerül, egészséges és bárhol megnő pár nap alatt, tudod mi ez?
Szoktad fogyasztani?
A tudósok most újabb jótékony egészségügyi hatásait tárták fel.
Egyes ajánlások szerint kötelezővé kellene tenni az iskolákban már gyerekkortól, és nem járna ma ennyi krónikus beteg ember közöttünk!
Nem meglepő, hogy a csírák ekkor népszerűségnek örvendenek manapság, hiszen tele vannak tápanyagokkal.
A csírák jóval magasabb vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalommal rendelkeznek, mint a kifejlett növények termése adott mennyiségre vonatkoztatva.
Ráadásul a csírákban alacsony a szénhidrát és a zsírtartalom és kevés kalóriát képviselnek, emellett pedig jó diétás rostforrásnak számítanak.
Támogatják az emésztést és az immunrendszer egészségét. Az adott növényi mag csírája pedig jellegzetes, növényre jellemző ízzel rendelkezik.
A csíráztatáshoz bioboltokban is kapható csíráztatni való magokat kell venned.
Mivel a bio magokat otthon, magadnak fogod csíráztatni, ezért biztos lehetsz benne, hogy idő közben vegyszerekkel biztosan nem kerül majd kapcsolatba.
Nem lesz szükséged sem kiskertre, sem cserépre, sem földre, ugyanis a csíráztatáshoz csak a magok, víz és egy megfelelő edény kell majd.
A bioboltokban, webáruházakban csíráztató tálat is lehet vásárolni, de egy befőttes üveg is tökéletesen megteszi.
Kell még egy darab hálós anyag vagy gézlap.
Így csíráztass:
Vegyünk alapul egy 1 literes befőttes üveget.
Szedj bele 1,5 – 2 evőkanál magot, mosd át, majd engedd fel a feléig vízzel. Tedd oda estére állni a vízben, de legalább 8 órára.
Másnap reggel mosd át, majd öntsd le róla a vizet.
Egy befőttes gumival fogasd oda a sűrűszövésű hálós anyagot vagy a gézlapot a befőttes üveg szájához.
Így fordítsd meg az üveget szájjal lefelé, hogy a magok is tudjanak szellőzni és a felesleges víz is kicsepeghessen.
A magokat minden este és reggel át kell mosni langyos vízzel mindaddig, amíg ki nem csírázik legalább 2 cm hosszúságúra.
Ekkor légmentesen záródó edényben a hűtőbe kell tenni, ha nem fogyasztod el azonnal.