CímlapsztorikÉrdekes világ

Orbán: Újabb fertőzési hullám indulhat, nyomorúságos az évkezdés 2021-ben

Orbán az év egyik első komolyabb interjújában megdöbbentő dolgokat mondott. Tényleg erre kell számítanunk?

Első interjúját adta Orbán Viktor vasárnap, a Kossuth Rádióban.

A Vasárnapi Újság című műsorban az oltási tervről is beszélt a miniszterelnök.

Hirdetés

Mint ismert, a Nemzeti Népegészségügyi Hatóság közzétette azt a tervet, ahogy ők képzelik a magyarok tömeges, koronavírus elleni beoltását. Ebben nem szerepelnek a 18 év alattiak, és az sem tiszta, hol helyezkednek el azok, akik regisztráltak az oltásra a kormányzati vakcinainfo oldalon.

Orbán Viktor az oltással kapcsolatban vasárnap reggel azt mondta a rádióban, hogy Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az országba.

A kormányfő hangsúlyozta, jelenleg 35 ezer ember beoltására alkalmas vakcina áll rendelkezésre, amelyet a kormány oltási terve alapján az orvosok és más, az egészségügyben dolgozók kapnak meg elsőként.

Mit hoz 2021?

A kormányfő úgy fogalmazott, “nagy idők kapujában állunk”, és az új évtizednek már az első éve is fantasztikus lehet, még akkor is, ha az első pár hónapja “nyomorúságosnak” tűnik is majd a korlátozások miatt.

“Hihetetlen gyorsasággal állunk majd emelkedő pályára: a világgazdaság is könnyen lehet, hogy korábban nem látott méretű növekedésnek indul, (…) a magyarnak pedig még gyorsabbnak kell lennie”

– jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, olyan dimenzióváltás előtt áll a magyar gazdasági rendszer, amit ma még kevesen értenek.

Jön a harmadik hullám?

A koronavírus-járvány második hullámát “megfékeztük”, és most az a feladat, hogy ne tudjon elindulni egy harmadik hullám – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő a második hullámról úgy fogalmazott, “sikerült leszorítanunk, ha még nem is semlegesíteni, de most már földharc van, (…) levittük a birkózószőnyegre”.

Orbán Viktor nehéz kérdésnek nevezte, hogy a vakcina érkezése előtt lehet-e lazítani a korlátozásokon, mivel ha nem érkezik meg időben az oltóanyag, akkor egy újabb fertőzési hullám indulhat.

Hirdetés

“Nyitni is szeretne mindenki, nagy bennünk a vágy, hogy megszabaduljunk ettől a nyomorúságtól, ugyanakkor, ha nem jól ütemezünk, akkor még egy harmadik hullám is bekövetkezhet”

– mondta.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!