Egészségünk

Szabó Gyuri bácsi a Medvehagymáról: minden, amit a tudomány is rendszeresen “elfelejt”

Interjú a bükki füvesemberrel.

Elmondja, miért érdemes medvehagymát fogyasztani. Igazi egészség-őr!

A medvehagyma egy igazi csodaszere a természetnek.

Hirdetés

Egy zöld terápiás gyóhynövény, mely nem csak feldobja és megbolondítja az éetleinket, de jellegzetes fokhagyma illata az ember orrát kényezteti.

A legenda szerint a téli álmukból felébredő medvék előszeretettel fogyasztották gyomor és béltisztító hatása miatt.

Élőhelye első sorban az árnyékot adó, bükkösök, gyertyános-tölgyesek. A medvehagymák hagymácskái 15-20 cm mélyen a földbe találhatók ahonnan a tél végével előbújnak

Csak néhány a legfontosabb gyógyhatásai közül, amivel mindenki szembesül, ha rendszeresen fogyasztja:

  • Gyomor-béltisztító és fertőtlenítő (helicobacter pylori elleni kezelésben segít, ami felelős a gyomor fekélyért, majd később a gyomorrák kialakulásáért)
  • Gomba ölő
  • Vérnyomás csökkentő
  • Csökkenti az alkoholéhséget
  • Széklet fogó
  • Bélféregűző
  • Érelmeszesedés csökkentő
  • Koleszterin csökkentő
  • Reumás fájdalmakat enyhíti
  • Vese, vér és hólyag tisztító
  • Memória frissítő
  • Stresszoldó
  • Méregtelenítő

Az ország gyógynövény szakértőjét, a bükki füvesmebert, azaz Szabó Gyuri bácsit kérdezték meg egy tévés interjúban arról, hogy miért javasolja a medvehagyma rendszeres fogyasztását mindenkinek.

A Medvehagyma fokozza a szervezet ellenálló képességét, bőséges fogyasztása feltöltheti vitamin és ásványanyag készletét.

Ezt még fontos, hogy tudd róla!

Bár medvehagymát sok piacon, szupermarketekben is lehet kapni, magunk is megpróbálkozhatunk a gyűjtésével.

Figyeljünk azonban oda, mert bizonyos védett területekről tilos gyűjteni!

Hirdetés

Arra is ügyeljünk, hogy csak néhány levelet szedjük le, ne tépjük ki az egész növényt, így a következő években is biztosítható a medvehagyma-utánpótlás.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!