A bélrák világszintű terjedése miatt kongatták meg a vészharangot: az orvosok szerint hamarosan minden 3. ember érintett lehet!
Megindult a hajsza az okok és a megoldás feltárásáét. A baj nagyon nagy, alig 10 évünk van, míg elrákosodik a társadalom.
Már a fiatalok körében is járványszerűen terjed!
Megkongatnák a vészharangot
Nemrégiben egy átfogó, globális kutatást végeztek a bélrákkal kapcsolatban. Ez a kutatás drámai és nagyon lesújtó eredményeket hozott.
A szakértők és orvosok egyöntetűen kongatnák most meg a vészharangot, állításuk szerint ugyanis nagyon nagy a baj.
Egyesek még azt sem tartják kizártnak, hogyha ezt a helyzetet nem oldjuk meg, akkor hamarosan nem a globális felmelegedéstől és annak hatásaitól kell tartanunk, mivel nem lesz ép és rákmentes ember a Földön, aki egyáltalán megérje a következő évtizedeket, évszázadokat.
Arról van szó, hogy a kutatás keretében 43 ország 20-49 éves és az 50 év feletti korosztályában előforduló bélrákos esetek adatait összesítették.
Kiderült, hogy a bélrák már nem csak 50 felett jelentkezik mint az korábban jelelemző volt, hanem egyre fiatalabb korban.
Már a fiatal felnőttek körében is vírusszerűen terjed.
Nagy a baj, hamarosan minden 3. embert érinteni fog
Michael Hoffmeister, a heidelbergi Német Rákkutató Központ epidemiológusa és táplálkozáskutatója elmondta, hogy az eredmények valóban aggasztóak.
“A fiatal felnőttekre vonatkozó adatok nagyon nyugtalanítóak”
– mondta Hoffmeister.
A megváltozott táplálkozási szokások állhatnak a jelenség hátterében, legalábbis a legtöbb kutató ezt gyanítja.
Emellett ott vannak a mikroműanyagok, melyek gyakorlatilag ma már mindenben benne vannak, az összes ételben, az ásványvizekben, az ivóvízben, a tejben…
Versenyfutás az idővel, 50 év borzalmas tapasztalata
Az elmúlt 50-60 évben emelkedett meg többszörösére a bélrákos esetek előfordulása, és úgy általában minden daganatos megbetegedésé.
Nem arról van szó, hogy régebben nehezebben voltak diagnosztizálhatók, egyértelmű, hogy nőtt az arány, ez pedig a gyanú szerit a táplálkozási szokások változásával függ össze.
Az ételeink tele vannak tartósítószerekkel, még az egészségesnek mondott zöldségek is – rovarirtó származékokkal.
A feldolgozott vörös húsok pedig kifejezetten erős karcinogén azaz rákkeltő faktornak számítanak már a WHO – Egészségügyi Világszervezet – jelentései szerint is.
A nagy versenyfutás tehát megkezdődött: orvosok és kutatók próbálják feltárni az okokat, mielőtt túl késő lenne…