CímlapsztorikEgészségünk

A brokkoli egyik vegyülete képes elnyomni a rák növekedését – a természetes csodaszer a kemónál is hatékonyabb?

Ezeken a géneken keresztül nem csak a daganatok növekedési üteme szabályozható, hanem egy új módszert jelenthet az ellenük folytatott küzdelemben is.

A brokkoli mint rák elleni csodaszer?

Nem akármilyen vegyületeket fedeztek fel a brokkoliban Végső soron pedig igaz lehet a brokkoli egészségességéről szóló összes korábbi tudományos vizsgálat, valamit tapasztalati élmény.

Nemrég egy tudományos kísérlet fedett fel, hogy a brokkoliban lévő egyes anyagok hogyan képesek komoly rákellenes hatást kifejteni.

Hirdetés

Nem csak rákmegelőző hanem rákgátló hatásról is szó van.

Vagyis a már kialakult rákkal szemben is hatékony lehet a brokkoli!

Most egy új tanulmányban elkülönítették a brokkolira jellemző több vegyületet és rákos laboratóriumi állatokon igazolták, hogy tényleg képes a WWP1 génen keresztül elnyomni a rákos daganatok növekedését.

Vizsgálataikban a kutatók a PTEN gén működését vizsgálták rákos egereken és emberi sejteken.

A csapat megállapította, hogy ennek a rák megelőzésében fontos szerepet játszó génre komoly hatással van a WWP1 gén, ami az általa készített enzimekkel visszafogja a PTEN aktivitását. A WWP1 gén által készített enzim kémiai vizsgálatával rájöttek, hogy egy a brokkoliban és más káposztafélékben jelenlévő kis vegyület megakadályozhatja az enzim működését.

A kemónál is hatékonyabb?

A többi káposztafélével együtt jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben.

A kemopreventív anyagok képesek megelőzni, megállítani, illetve akár visszafordítani a daganatok kialakulását.

Sokak szerint ezzel bizonyos értelemben a vőben hatékonyabb természetes gyógymód lehetne belőle, mint a kemoterápia.

És ami nagyon fontos: nem okozna semmilyen mellékhatást, nem pusztítaná a szervezet egészséges sejtjeit is, mint a jelenlegi kezelések…

Hirdetés

Ez az ún. kemopreventív molekula segíti a szervezetnek a daganatos sejtek elpusztítását célzó természetes folyamatainak beindulását, a programozott sejthalálnak nevezett jelenséget.

Ezen kívül a szervezet méregtelenítésében fontos enzimek működését is támogatja, s ezáltal hamarabb eltűnnek a szervezetből a rákkeltő anyagok, továbbá lassítja az öregedést.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!