CímlapsztorikEgészségünk

A citrom nem gyógyítja, hanem TÁPLÁLJA a rákos daganatokat? Megrengető felfedezésről ír a Concepción Egyetem

“Ez most fenekestől fel fogja forgatni az orvostudományt…”

Nem akármilyen eredményekre jutott nemrég egy egyetem a citrom rákellenes hatásainak tanulmányozása során.

Olyan dolgot fedtek fel, ami ha tényleg igaz és máshonnan is megerősítik, alapjaiban rengetheti meg a citromról és úgy általában a c-vitaminról kialakult képünket.

Hirdetés

Míg egyesek ezt az egészet a gyógyszeripar egyfajta eltusolásának, “támadásának”, vagy a c-vitaminnal szembeni befeketítő hadjáratnak gondolják, addig mások egy tévhit és egy dogma megdőlésének.

Mi az igazság?

Talán a citrom nem megelőzi a rákot, mint azt korábban gondolták, hanem éppen táplálja azt?

Sokkoló eredmények, az orvosok sem akarták elhinni

Ez kis híján olyan váratlanul ért mindenkit, mintha épp a kannabiszról derülne ki, hogy rákot okozhat.

Nincs kétség, hogy a C-vitaminnak rengeteg előnye van, erősíti az immunrendszert, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését.

Azonban a Concepción Egyetem munkatársai érdekes kapcsolatot fedeztek fel a rák és a citrom között.

Azt találták ugyanis, hogy a nagyon nagy mennyiségű, ész nélküli citromfogyasztás új erőt ad a daganatos sejteknek.

Legalábbis a mellrák, a prosztatarák és a leukémia esetében biztosan erre az eredményre jutottak.

A C-vitamin mint a rák üzemanyaga?

A szervezetben a C-vitamin két formájában található meg: oxidált formájú dehidroaszkorbinsavként és  redukált formájú aszkorbinsavként.

Hirdetés

A chilei kutatók kimutatták, hogy a daganatok képesek az oxidált formájú anyagot magukba gyűjteni, átalakítani redukált formájú aszkorbinsavként, amellyel táplálni tudják a tumorsejteket.

Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag a C-vitamint használják táplálékként, ami ellenállóbbá teheti őket a kezelésekkel szemben.

A kutatók melldaganatból kinyert sejtekkel dolgoztak, így ennél a ráktípusnál biztosan kockázatos lehet C-vitamin terápiát alkalmazni.

Nem tudni, mi a teljes igazság

Egyesek szerint ez az egész kutatás nem másra irányul, mint a gyógyszeripar érdekeinek kiszolgálása, és a c-vitamin feketetítése.

Mint ismeretes, a c-vitaminos kezelés sokak szerint a rák ismert ellenszere lehet, ezt azonban nem mindenkinek áll módjában támogatni, nyilvánosságra hozni.

Eddig számos korábbi kutatás azt hozta ki, hogy a magas dózisú c-vitamin hatékonyan száll szembe a rákkal, mert felerősíti az immunrendszert, így a szervezet fel tudja venni a harcot a rettegett kórral.

Vajon mi az igazság?

Minden bizonnyal további kutatásokra van még szükség a témában. Ha valóban úgy van, ahogy mondják, az ugyanis alapjaiban változtatna meg mindent.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!