A fák alatt guruló csodaszer: tudod hogy mi, és rendszeresen “használod”?
Sokak kertjébe ott van, na ők igazán szerencsésen, ráadásul manapság aranyárban mérik! Igazi téli egészség-őr!
Magyarországon régóta őshonos, és a fák alatt gurul, tudod mi az?
A közönséges dió (Juglans regia) Magyarországon is őshonos növény, termése régóta közkedvelt élelmiszer.
Ennek ellenére egyre gyakrabban kerül magyar dióként a standokra keletről beáramló olcsó tömegáru.
Kevesen tudják, de a Romániából és Ukrajnából olcsó dió érkezik, amely akkor ront a zamatosabb, ízletesebb hazai termék piaci megítélésén, ha magyarként adják el.
pedig a magyar diónak párja nincsen, ha valaki összekóstolja őket, akkor ez azonnal nyilvánvalóvá válik.
Igazi őszi-téli egészség-őr
A dió nem csak az alvásban segít, de szebbé teszi a hajunkat is.
Russel J. Reiter professzor Texasi Egyetemen végzett kutatása szerint a tobozmirigy által termelt melatonin megfelelő szintje alapfeltétele a mély álomnak.
Főleg a negyven felettiekre jellemző, hogy csökken szervezetük melatonintermelése.
SZÁMUKRA EGY KIS DIÓBÉL RÁGCSÁLÁSA HOZHATJA EL A JÓ ALVÁST.
A dióbabn lévő biotin miatt erős és szép hajszálaink lesznek.
Dió evéssel az őszi hajhullást is meg lehet előzni. Tele van fontos antioxidánsokkal is.
100 g dióban több mint 20 mmol antioxidáns található, amelyek kombinációja extrém módon hatékony.
A telítetlen zsírsavak közül emeljük ki az omega-3 és omega-6 zsírsavakat – ezek az emberi szervezet számára esszenciálisak, szervezetünk nem tudja előállítani őket.
Így tárold
Óvjuk az avasodástól és a penészesedéstől: hűvös, jól szellőztethető, száraz levegőjű helyiségben tároljuk.
NE TEGYÜK KANNÁBA, NE FEDJÜK LE, VÉLETLENÜL SE TEGYÜK FÓLIAZSÁKBA, MERT MEGPENÉSZEDIK.
A megtört bél mélyhűtőben korlátlan ideig eláll – ha csak pár maréknyi maradt, és nincs kedvünk megenni, bátran fagyasszuk le.