CímlapsztorikÉrdekes világ

A harmadik világháború forgatókönyve: ledőlni látszik a világbéke 4 alappillére, jön a generációnk nagy háborúja

A harmadik világháború előszobájában toporog a világ.

A bolygónk térképe izzik a háborús gócpontoktól, a káosz karmesterei pedig elkezdték lebontani a jelenlegi világbékét biztosító 4 alappillért.

Csak idő kérdése…

Idő kérdése, mikor vetik be az első tömegpusztító fegyvert valamelyik nemzet ellen?

Hirdetés

A harmadik világháború szükségszerű forgatókönyve, avagy valójában “KELL” egy újabb háború, és hatalmi átrendeződés…

A legtöbb geopolitikai szakértőm ténylegesen egyetért abban, hogy nem “HA”, hanem “MIKOR” kérdése lesz ez a háború.

Bár egyfajta hibrid hadviselés ma is zajlik az egyes országok között, sőt, sokak szerint a hidegháborúm sem ért soha véget, csak egy időre “elcsendesedett”, most a felek gazdasági fronton harcolnak egymással.

Hibrid hadviselés, hackertámadások és egy lehetséges atomholokauszt

Az USA és az Irán közötti viszony nagyon kritikus, de nehéz lenne megjósolni, honnan fog elindulni maga a nagy háború.

Egyes geopolitikai elemzők szerint egyértelmű ugyan, hogy valahonnan a Közel-keletről idnul majd ki egy feloldhatatlan konfliktus, de nem tudni, ki fogja előidézni.

Amerika nyilvánvalóan azon mesterkedik, hogy a közel-keleit káoszt fenntartsa, hisz így tudja magát “pozícióban” tartani, megakadályozni ennek a régiónak a felemelkedését.

Ez azonban világháborús kockázatokkal jár…

Nemrég Irán ellen hackertámadástokat követtek el, lelőttek egy drónt, ahogyan irán is lelőtt márt egy amerikai drónt szintén, valamint kivégeztek egy CIA tisztet.

A jövőben ezen hackertámadások és az ehhez hasonló hibrid hadviselési technológiák fegyveres megtorlásokat hozhatnak magukkal, amikből már nem lesz visszaút.

Hirdetés

Putyin, mint patás ördög?

Sokak szerint Amerika az elmúlt években nem véletlen próbálta Európa és a világ lakosságát is az oroszok és kifejezetten Putyin ellen hangolni.

Putyin ugyanis egy egységes régiót szeretett volna kialakítani, egy dollármentes övezetet, ezzel hadat üzent a Wall Street bankárainak, akik készek bármit megtenni a a dollárt uralmának biztosításáért.

Ha kell, háborúkat szítottak a múltban is emiatt, vagy csak egyszerűen félreállítottak komoly diktárorokat is, mint amilyne Kadhafi volt, aki szintén egy petrodollárban gondolkodott, ami véget vetett volna a dollár egyeduralmának.

A világbéke egyre porladó alappillérei, avagy a visszaszámlálás

A világunkat jelenleg 4 alappillér biztosítja. Vagyis ez a 4 tényező határozza meg azt a törékeny és viszonylagos békét, mely egészen eddig megakadályozott egy újabb nagy csatát a nemzetek között.

Ez a négy pillér a világbéke jelenlegi status quo-ját biztosító pillér:

A világ atomegyezménye
Világgazdaság
Az amerikai dollár inflációja
Közel-Keleti káosz

Gondoljuk csak végig!

Ezek közül mindegyik kezd ledőlni, megroppanni, lásd Iráni atomalku felrúgása, vagy a közelgő világválság jelei, de az amerikai dollárt is magával ránthatja ez az egész.

A közel-keleti káoszról már nem is beszélve, mely jelenleg is fennáll, és egyre inkább eszkalálódik a Nyugat felé.

A visszaszámlálás tehát megkezdődött:

az biztos, hogy egy olyan globális “sakkjátszma” veszi majd hamarosan kezdetét, melynek főszereplői között biztosan ott lesz Trump, Putyin, és a többi szuperhtalom “elismert” vezetői…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!