CímlapsztorikEgészségünk

A macskadorombolás frekvenciája: Tudtad, hogy a macskák csontokat is gyógyítanak?

A házi macskák tulajdonképpen hozzájárulhatnak a fizikai jólétünkhöz

– ezt ma már a tudomány képviselői is állítják, egyre több friss kutatásra hivatkozva.

A 20-50 Hz közötti doromboló macska rezgése növeli a csontsűrűséget, fájdalomcsillapító hatású, gyógyítja az inakat stb.

Hirdetés

Az orosz olimpiai csapat sportolói megnövekedett teljesítményükről számolnak be, amikor a macskák dorombolásának vannak kitéve.

Egy ′′ The Purr ′′ nevű gépet használtak az 50 Hz-es macska dorombolás frekvenciájára hangolva.

Talán, ezért van a macskáknak 9 életük…?

A macskák jótékony egészségügyi hatásait már az elmúlt években is áttörést hozó eredményekkel sikerült az orvosoknak is bizonyítaniuk.

Sőt, mi is beszámoltunk arról, hogy mi is áll a macska dorombolásának ereje mögött, és hogy rengeteg betegség “ellen” hatásos lehet.

Gary Weitzman állatorvos, aki San Diego Human Society elnöke elmondta, hogy míg általában megelégedettséget jelent a dorombolás, kifejezhet idegességet, félelmet, stresszt is, de szerencsére gyakoribb, hogy elégedettségükben járatják a kis motort.

Samantha Watson etológus, az RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) tudományos tisztviselője elmondta:

Keveset tudunk arról, hogy a macskák a vadonban egymás közt hogyan dorombolnak, de nyilvánvaló, hogy amikor ápolgatják, nyalogatják egymást, akkor dorombolnak és van egy olyan dorombolás, hogy „azt akarom”, és olyan is, hogy „osszuk meg a forrásokat”, illetve egy csomó, amiről nagyon keveset tudnunk.

A macskák megőrzik energiájukat hosszú időn át tartó alvás és pihenés alatt is: lehetséges, hogy a dorombolás egy alacsony energiájú mechanizmus, ami sok energia nélkül stimulálja az izmokat és a csontokat.

Hirdetés

Ennek óriási orvostudományi jelentősége lenne, ha egyszer sikerülne teljesen megfejteni a titkukat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.