CímlapsztorikEgészségünkTech-KütyükTudomány

A nagyvállalat megtalálhatta az örök élet “kódját”: egy gén lehet mindennek a kulcsa

Az öröklét elérhető távolságban: elmondásuk szerint még néhány év, és senki sem fog meghalni.

Az egyik legnagyobb multinacionális nagyvállalata jelentette be: az örök élet megvalósulásának küszöbén vannak.

Ráadásul bizonyítékuk van rá, nem ígéretük.

Hirdetés

A Google ugyanis egy olyan megoldáson dolgozik már egy ideje, mely egy gén működésének befolyásolásával érné el, hogy az emberi tets soha többé ne öregedjen.

A Google a regeneratív medicinában látja a jövőt, így az életkort jelentősen meghosszabbító gén kifejeződését, bekapcsolását kiváltó gyógyszereket fejlesztenek.

Már 1954-ben is sejteni lehetett, hogy egy gén lehet a megfelelő kulcs az egész öregedési folyamatban.

Clive M. McCay gerontológus egy idős és egy fiatal egér véráramát összekötve azt tapasztalta, hogy az idős egér fiatalodni kezdett és a fiatal nem kezdett el gyorsabban öregedni

2004-ben Amy Wagers, a Harvard Egyetem Őssejtkutató és Regeneratív Bilológiai tanszékén vette a bátorságot, hogy megismételje a kísérletet, amely ismét működött.

Azóta az egészet tovább kutatták és még pontosan eredményeket kaptak.

Megértették a tudósok azt, hogy az egész folyamatban egy génnek kifejezetten fontos szerep jut. Ennek a génnek a működését manipulálva “kicselezhetővé” válik a halál, de legalábbis az öregedés.

Az örök élet génjének összekapcsolása idős korban, vagy annak a működésének felerősítése nem csak meghosszabbíthatja majd az emberi élethosszt, de akár a végtelenségig növelheti azt.

Innentől kezdve már csak a betegségek legyűrésében kell jeleskednie a tudománynak.

Hirdetés

A Google éppen az örök élet elérése miatti célból hozta létre a Calico-t.

A Calico a legújabb példája annak, hogy a Google elrugaszkodik tradicionális üzleti stratégiájától.

Larry Page, a Google vezetője ezt nyilatkozta:

“A betegségek és az öregedés nagyban befolyásolják családi életünket… a csökkent mobilitástól és szellemi frissességtől kezdve, mely az öregedéssel jár, az életveszélyes megbetegedésekig, melyek rettenetes fizikai és mentális terhelésnek tesznek ki egyéneket és családokat egyaránt. Hosszútávon az egészségügy és a biotechnológia fejlesztésével, úgy gondolom, milliók életét könnyítjük majd meg.”

Hogy van-e bármiféle konkrétum a cég kezében, azt nem tudni, de az általuk támogatott különleges részlege a cégnek olyan eljáráson dolgozik, mely minden egyes eltelt emberi évhez hozzá tud adni egy újabbat, így örök életet biztosítva.

Ez még nem tiszta, hogy pontosan miként és hogyan működne.

Egyesek szerint a már fent említett, génmanipulációs eljárás lesz a végső megoldás, mások szerint nanotechnológiával fiatalítanák meg kezelések keretében a szervezetet.

Egy biztos: egyre többen értenek egyet abban, hogy már megszülettek az első 200 évnél is tovább élő emberek a Földön.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!