CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

A Nobel-díjas feketelyuk tudós szerint van élet a halál után és összefügg az univerzummal

Szerinte valójában információkból és energiából állunk, és egy örök körforgás részei vagyunk, az általunk ismert élet pedig csak egy “alakváltozása” a lelkünknek, tudatunknak, amelyből a halálunkkor kilépünk.

Hatalmas tehetség, érdemes odafigyelni rá

A fizikai Nobel-díjas angol matematikus és elméleti fizikus a termodinamika második törvénye: fekete lyuk szingularitásoktól a konform ciklikus kozmológiáig címmel tart előadást világszerte az utóbbi években.

Roger Penrose eredetileg 2020-ban kapott Novel-díjat a feketelyukakhoz kötődő kutatási eredményei miatt.

Hirdetés

Penrose a matematikai fizikában és a kozmológiában ért el komoly eredményeket. Több tudományos ismeretterjesztő könyvet írt részben filozófiai témákról.

Roger Penrose munkássága a felsoroltakon túlmenően kiterjed a (részben S. Hawking-gal közösen elért) szingularitási tételekre és az – azóta az általános relativitáselmélet egyik központi sejtésévé vált – kozmikus cenzor-hipotézisre.

Összességében tehát kijelenthető, hogy meglehetősen nagy szaktekintélyről van szó, így bármivel kapcsolatban szólal meg, érdemes azt komolyan venni.

Szerinte a kozmosz és az emberi lélek összefügg

Roger Penrose és kollégája, David Hameroff egy olyan kvantumfizikai és még ennél is mélyebb elmélettel állt elő, mely felveti a lehetőségét a halál utáni életnek.

sőt, bizonyos értelemben akár 100 éven át aktív maradhat a testünk bizonyos formában, elemeire bomolva, még azt követően is, hogy meghaltunk.

A halál ugyanis kvantumfizkai szinten érzékelve csak egy illúzió.

Egy átalakulás, így a halál csak egy folyamat, egy kapu egy másik vilgára, ami talán egy másik létsík, vagy dimenzió, vagy ahogyan ők fogalmaznak:

A halálunk után az agyban található mikrotubulusok felszabadulnak az agyban, majd energiaként visszapárolognak a kozmoszba.

Végül pedig az univerzummal egyesülve visszajutnak abba a végtelen, kvantumszinten is értelmezhető óceánba, ami örök időktől fogva létezik.

Hirdetés

Ez ráadásul egyesek szerint a Bibliának sem mond ellent, amikor Istenről és az Öröklétről esik szó.

A halál pedig mint olyan, nem is létezik?

Úgy tűnik, tudatunk nem tűnik el teljesen, de még a testünk is jó sokáig működik halálunk után.

A kutatások szerint 100 évig még aktív folyamatok zajlanak a halott szervezetben.

Vagyis a halál bár ma még visszafordíthatatlan, valójában nem egy a teljes létezésünket megpecsételő dolog, nem egy végállomás, hanem egy folyamat, mely a lelkünket egy másik “életszakaszba” és másik formába küldheti.

Egy átmenet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.