CímlapsztorikÉrdekes világ

A Reuters szerint Orbán belebukhat a járványba: szerintetek?

Elképesztő jóslat, politikai jövőelemzés látott napvilágot. A koronavírus sodorhatja el az Orbán-kormányt? Végső soron ugyanaz okozhatja a vesztét, mint ami Gyurcsány bukását is elhozta?

Ahogyan sok más kormányt is, legalábbis egyes elemzések arra mutatnak rá, hogy a járvány kezelés,e a második, és az esetlegesen ezt követő hullámok, és maga a gazdasági összeomlás olyan mértékben ronthatja egyes kormányok, így a magyar kormány eredményeit, hogy abba politikailag is belebukhat Orbán.

A világ legtekintélyesebb hírügynökségének szavaira talán érdemes lehet odafigyelni.

Hirdetés

A Fidesz ugyan jelenleg vezeti a közvélemény-kutatásokat, de azt nem lehet tudni, hogy mikor cseng le a koronavírus-járvány, és meddig hat a gazdaságra, illetve hogy a szavazók nem Orbánt teszik-e majd felelőssé a súlyos anyagi következményekért, amikor 2022-ben az urnákhoz járulnak

-jelentik ki.

A magyar gazdaság kilátásai nagyon sanyarúak, ráadásul nemrég hitelfelvételre is kényszerült az ország, holott nemrégiben még maga Orbán is azt mondta, hogy nem szabad és nem is fogunk felvenni hitelt.

A gazdasági leállás azonban olyan súlyosan érintette az országot, hogy könnyen lehet. az Orbán-éra végét jelentheti.

Gyakorlatilag zuhanásba váltott a magyar gazdaság, és már Varga Mihály miniszter is igencsak vészjósló kijelentéseket volt kénytelen tenni.

A Magyar Nemzetben adott interjújában azt mondta, hogy az államadósság a GDP 76-78 százalékára emelkedhet idén.

Sokatmondó lehet sokak szerint az is, hogy meghosszabbították a hitlemoratóriumot.

Azaz Orbánék tudják, hogy nagy a baj. Gyurcsány Ferenc hatalma amellett, hogy morális válságot is okozott vezetésével, alapvetően egy gazdasági válság okán rengett meg, majd omlott össze.

Az Orbán-érát is az emberek jóléte tartja fenn.

Hirdetés

Vagyis Orbán ütőkártyái, melyet a jó gazdasági adatok hoztak, kezdenek kihullni a kezei közül, mivel az egész világot súlyosan érinti a válság, recesszió.

A mostani időszak egyik legfontosabb feladata emellett a tartalékok minél nagyobb mértékű felhalmozása, ma ugyanis senki nem látja és tudja biztosan, meddig tart a fertőzés kiváltotta gazdasági hatás

— mondta a Varga Mihály.

A jövő évre három forgatókönyvvel számolnak:

Ha a vakcina 2021 második negyedévében már rendelkezésre áll, akkor 4-5 százalékkal nőhet Magyarország gazdasága, ez egy optimista forgatókönyv.

Ha az emberek pénze elfogy, és látjuk, hogy hová szálltak már el az élelmiszerárak is, akkor már mindenki a bőrén fogja érezni hogy nagy a baj.

És mint a történelem általánosan mindig mutatta: az ország rossz gazdasági helyzetének levét mindig az aktuális kormány issza meg.

Persze ez csak egy lehetséges elemzés, de sokak szerint lehet benne valami.

Ti mit gondoltok?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.