CímlapsztorikÉrdekes világ

A világ lassan válságba csúszik, idehaza pedig fizetésemelést kaphatnak a politikusok! Rendben van ez így?!

A legrosszabbul kereső honatyák esetében is plusz 150 ezer forint lehet – legalábbis akkor, ha folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal által mért „bérnövekedés” – ez júniusban 421 700 forint volt.

Ti ezzel az egésszel egyetértetek?

Megérdemlik? Vagy ez a kivételezés, és a pofátlan emelés sokaknál kiveri a biztosítékot?

Hirdetés

A parlament tagjainak alapfizetése pedig minden év márciusában az előző esztendőben mért átlagkereset háromszorosára emelkedik: az 1 103 400 forintból 1 185 000 lesz, de lehet akár 1 266 600 forint is.

A kormány még 2018-ban azzal érvelt a képviselői fizetések átlagbérhez kötése mellett, hogy „a javasolt megoldás a képviselők javadalmazását a gazdaság teljesítményétől teszi függővé”.

Ám akkor, amikor a gazdaság pengeélen billeg, s fizetésemelésről nemhogy szó nem lehet, de emberek ezreinek a megélhetése lett oda, vajon hasznos-e felvenniük a politikusoknak a pluszpénzt?

A felháborító sokak szerint az, hogy míg a világ lassan de biztosan belecsúszik egy válságba, és más helyeken, külföldön politikusok mondanak le a fizetéseikről a vírus elleni harc javára, idehaza egyre emelik a béreiket.

Az új-zélandi kormány tagjai és vezető tisztségviselői szolidaritásból hat hónapra lemondtak fizetésük 20 százalékáról a koronavírus-járvány miatt, ám a csökkentés nem vonatkozott az állami szféra frontvonalban dolgozó tagjaira. Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy szövetségi kormánya összes tagja felajánlja havi fizetését egy kiválasztott szervezetnek a szolidaritás jeleként.

Albániában a járvány első pillanatában felére csökkentette a miniszterek fizetését Edi Rama kormányfő. Áprilisban a bolgár képviselők egymillió euróról mondtak le, majd utalták át azt az egészségügyben dolgozóknak.

De itt, mi megy?

Foggal-körömmel ragaszkodnak mind a hatalomhoz, mind a nekik járó “luxusbérekhez”.

Mindezközben mint tudjuk, rengeteget szemetelnek és szotyoláznak az országgyűlésben is, és gyakran be sem mennek…

Hirdetés

Milyen munkahelyen engedheti azt meg magának az ember, hogy válságban is fizetés emelést kapjon, és ha gondolja, bne se járjon dolgozni?

Az átlagembert úgy rúgná ki, mint macskát sz-ni…

Emberek, ne feledjük már el, és ne legyünk már hülyék!


Ők nem felettünk állnak, hanem a mi SZOLGÁINK… És a fizetésüket mi dobjuk össze, az adóforintjainkból élnek ennyire jól!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.