CímlapsztorikEgészségünk

A “zsíros deszka” nem csak finom de egészséges is mára tudósok szerint is

Ti hogy hívtátok még? Ki fogyasztja rendszeresen?

Megdöbbentő egészségügyi hatásai vannak!

Ki ne emlékezne a gyerekkorából arra, amikor egy zsíros kenyérrel, vagy ahogyan sokan nevezték, zsíros deszkával ment le játszani délutánra a nagyihoz vagy a barátokkal a szabadba.

Hirdetés

Akkoriban nem is kellett más a boldogsághoz, és az egészségünk megőrzéséhez.

Tele volt energiával, így egy ilyen után az ember gyermeke még órákig nem volt újra éhes.

A disznózsír-felhasználás már a 19. században igen jelentős volt, hiszen egyszerűen és olcsón lehetett előállítani a sertések zsírjából.

A második világháború idején szinte az egyetlen zsiradékfajta volt, amelyhez hozzá lehetett jutni.

A sertészsírt számtalan országban használják, mind a mai napig leginkább sütésre és főzésre. Sütésre kiválóan alkalmas, mivel magas a füstpontja (121-218 °C), ezért nehezen ég meg.

De miért fogyasszunk inkább disznózsírt, szemben a növéyi étolajjal?

Kevesen tudják, de egy enyhe túlzással z étolajhoz egy kémiai labor teljes arzenálját bevetik annak érdekében, hogy sikerüljön 20 százalék extra olajat kinyerni a magból, amit korábban a takarmányba vetettek.

Ezután az olajat mindenféle módon kezelik, hogy olyan legyen, amit a háziasszonyok szeme elvár.

Többek között savazzák, lúgozzák, színtelenítik, szagtalanítják…stb.

Hirdetés

A BBC megbízásából elvégeztek egy kutatást, a résztvevő szakértők nemrég arról számoltak be, hogy a disznózsír bekerült a legtöbb hasznos tápanyagot tartalmazó ételek top 10-es listájába, ugyanis a disznózsír gazdag B-vitamin forrás, és sok, az emberi szervezet működéséhez elengedhetetlen ásványi anyagot is tartalmaz.

A disznózsírban található oleinsav enyhíti a depresszió tüneteit, szabályozza a szervezet hormon háztartását, és a pajzsmirigyek optimális működéséhez hozzájárul.

Egyes szakértők azt is megállapították, hogy a főzéshez disznózsírt használó nők körében ritkábban fordul elő mellrák.

A disznózsír emellett enyhítheti az alkoholmérgezés tüneteit, mert védőréteget képez a gyomorfalon, ezáltal kisebb mértékben szívódik fel az alkohol.

Kisebb mennyiségben fogyasztva a disznózsír ráadásul a szívműködésnek és az izomzatnak is jót tesz, ugyanakkor el kell mondanunk, hogy akinek keringési problémái vannak, az ne vigye túlzásba a disznózsír fogyasztását!

Sőt, nagy mennyiségben van benne többszörösen telítetlen triglicerid is, emiatt nem csak egészséges de sokkal finomabbak a vele készült ételek is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.