EgészségünkÉrdekes világ

Akár 10 évvel meghosszabbíthatja a betegek életét a Semmelweis Egyetem kutatóinak felfedezése!

Egyes tudományos körök már most világszenzációról beszélnek, ami nem túlzás.

Nem akárminek a hajnalán vagyunk és a felfedezéshez magyar tehetségek köthetők. A hazai felfedezés olyan nagy löketet adhat az orvostudománynak a rettegett betegség elleni harcban, ami milliók életét mentheti meg világszerte.

a tudományos körök teljesen ledöbbentek az eredményeken, a Semmelweis Egyetem docensének és kutatótársainak a felfedezése már most világszenzáció bizonyos értelemben.

Hirdetés

Akár 10 évvel is meghosszabbítható lesz ugyanis egyes betegek élete, és ez már egy jelentős áttörés lehet a betegség kapcsán.

Maurovich-Horvat Pál oylan áttörést ért el, amit csak kevesen.

Olyan mintaelemzési eljárásokat dolgozott ki az általa vezetett kutatócsoporttal együtt, amivel nagyon nagy pontossággal azonosíthatók a nagy rizikójú felrakódások, vagyis plakkok a koszorúerekben.

A lényeg az lesz, hogy az eljárás során mindössze egy egyszerű vérvétel elég legyen ahhoz, hogy ki tudják a még panaszmentes betegeket szűrni.

Ezzel az infarktus kockázatát és veszélyét még akkor el lehetne csípni, amikor még nincs semmilyen tünete.

Ezzel rengeteg beteg életét lehetne megmenteni, mivel a szívrohamban gyakran olyanok halnak meg nagy számban, akik azelőtt nem is tudtak a betegségükről, így elkerülni sem tudták a betegséget “fokozó” tényezőket.

Egy ENSZ jelentés szerint ha meglennének az eszközeink az infarktus előrejelzésére és megelőzésére, a várható élettartam tíz évvel nőne.

Ebben jelent most óriási mérföldkövet a magyar kutatók munkája és eredménye, az általuk kidolgozott eljárás.

Eredményeiket a napokban publikálták a legnagyobb presztízsű radiológiai szaklapban, a Radiologyban.

Hirdetés

Maurovich Horvat-Pál elmondta:

Változó, hogy kutatási eredményeik mennyi idő alatt jelennek meg a mindennapi diagnosztikai munkában.

Az infarktus kialakulásáért felelős plakkok alaktani vizsgálata során korábban általa felismert és leírt jelet, melyet az asztalkendő gyűrűjéhez hasonlított, már vizsgálják a klinikai munkában.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!