CímlapsztorikTudomány

Al Gore: “Ez a mi nemzedékünk élet-halál harca…” – végítéletszerű képet festett bolygónk állapotáról

“…az üvegházhatású gázok felhalmozódása naponta annyi energiát koncentrál, mintha 24 óránként ledobnának 500 ezer hirosimai atombombát.”

Vészjósló jövő a világunkról

Al Gore amerikai politikus cikke rendkívül megrázta a teljes közvéleményt. A cikkben ugyanis olyan víziót vázolt fel, melynek senki sem akar a része lenni.

Ebben a vízióban ugyanis ha elbukik az emberiség, akkor a poklot poklát fogják átélni a következő generációk, a gyermekeink, unokáink.

Hirdetés

Gore végítéletszerű képet fest bolygónk állapotáról.

„Egyre pusztítóbb, 5-ös erősségű hurrikánok alakulnak ki, szörnyű tüzek égnek, hatalmas mennyiségben olvad a jég az Antarktiszon és Grönlandon, az egyre gyorsuló tengerszint-emelkedés már most fenyegeti az alacsonyan fekvő városokat és a szigetországokat.

Trópusi betegségek terjednek mérsékelt égövön, sok város ivóvízhiánnyal küzd.

Az óceánok egyre melegebbek és savasabbak, elpusztítják a korallzátonyokat, és veszélyeztetik a halpopulációt, amely egymilliárd ember létfontosságú protein-tápláléka.

A növekvő szárazság és az özönvíz-szerű árvizek csökkentik az élelmiszer-termelést, milliókat kényszerítenek otthonaik elhagyására.

Rekordhőmérsékletek fenyegetnek azzal, hogy a Közel-Kelet, a Perzsa-öböl, Észak-Afrika és Dél-Ázsia egyes vidékeit lakhatatlanná teszik.

A klímamenekültek növekvő migrációja országokat destabilizál.

A Föld hatodik nagy kihalási hulláma nyomán a jelenleg élő fajok fele eltűnhet” – jegyzi meg.

Cselekszünk, vagy elvesztjük a háborút

James Hansen klimatológus számításai szerint egyébként az üvegházhatású gázok felhalmozódása naponta annyi energiát koncentrál, mintha 24 óránként ledobnának 500 ezer hirosimai atombombát.

Megadjuk magunkat, és fogadjuk el mindannak a fokozatos elvesztését, amelyek az emberiség virágzását segítették?

Hirdetés

Gyávák vagyunk, akiket könnyű manipulálni, hogy ne vegyünk tudomást arról, amit saját szemünkkel látunk?

– teszi fel a nyilvánvalóan nyugtalanító kérdéseket.

Végül azzal zárja, hogy:

“Ez a mi nemzedékünk élet-halál harca. Mozgósításra van szüksége az egész világnak, de ehhez el kell hinnünk, hogy a csatát megnyerhetjük”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!