CímlapsztorikEgészségünk

Állami szinten hallgatták el a parlagfű gyógyhatásait? Félnek tőle, mint Ördög a tömjénfüsttől?

Valóban filléres gyógyír lehetne számos betegség ellen?

Mi az igazság azzal kapcsolatban, hogy gyakorlatilag szisztematikusan irtják a közvéleményből és a földekről a parlagfüvet?

Az igazságot nehéz megmondani, de megpróbáltunk utána járni és érdekes dolgokra bukkantunk.

Hirdetés

A Titkokszigete.hu korábban már írt arról, hogy a parlagfű démonizálása talán a gyógyszeripar érdeke lehet.

A parlagfű olyan, mint a kannabisz: rendkívül megosztó, még szakmai körökben is.

Ugyanis ma is vannak olyan orvosok, akik szerint sokkal több gyógyhatással rendelkezik, mint amilyen súlyos allergiás tüneteket tud okozni.

Sőt, egyes kutatások azt is bebizonyították, hogy nem is feltétlenül önmagában a parlagfű pollenjei “mérgeznek” minket, hanem a polleneket beszennyező levegőben keringő mérgek.

Ezek pedig a légszennyezés miatt vannak, vagyis az autókból származó részecskék jutnak be a pollenekkel, irritálva a tüdőt és a hörgőket – persze azt elismerjük, hogy ez nem a legtudományosabb megfogalmazása a dolognak, de nagyvonalakban erről van szó.

Egyes elméletek szerint a kannabiszhoz hasonlóan a parlagfüvet is kártékony növényként állították be, mert fillérekből megtermelhető, ez pedig idővel a gyógyszeripar profitját veszélyeztetné.

Ha ugyanis a társadalom rájönne, hogy mi mindenre jó, akkor komplett gyógyszerkészítmények hatásait lehetne vele kiváltani.

A szkeptikusok szerint azonban ez az egész nem bizonyított, de legalábbis nem kellőképpen alátámasztott.

Érdekes felvetés, amin gondolkodj el a cikk végére:

Hirdetés

A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken.

Mint az összes élőlénynek a Földön, a parlagfűnek is megvan a maga szerepe a természetben, ugyanis a parlagon hagyott, kiszáradt talajt benedvesíti és fontos tápanyagokkal látja el.

Ez idő alatt száma egyre gyarapodik, mindaddig, amíg el nem látta a küldetését, utána pedig átadja a területet a többi növénynek, miközben a parlagfű egyre inkább háttérbe szorul, majd eltűnik.

Tehát faladata, hogy más élőlényeken segítsen.

Fontos tudni, hogy parlagfű ott nő ki, ahol a talaj nem a legjobb minőségű, így örülni kellene, hogy megjelenik.

Ezt is szintén nagyon kevesen tudják.

Éppen ezért felmerült már ezzel kapcsolatban egy olyan konspirációs teória is, miszerint a hazai parlagfű elleni hadjárat mögött az is állhat, hogy Magyarország termőföldjeit tönkretegyék.

Hogy miért és kinek lenne jó ez?

Az elmélet hívei szerint külföldi nagytőkéseknek, idegenek “befektetőknek”.

A magyar termelők a terméketlen földeket idővel csődöt jelentenek, mert képtelenek bármit megtermelni.

Az így fabatkát sem érő területeket aztán aprópénzért vásárolnák meg, majd újratermékenyítenék, így szerezve “többségi hányadot” a magyar területeken.

Erre persze semmilyen konkrét bizonyíték nincs, puszta szóbeszédek.

Nehétz tehát eligazodni a parlagfüvet övező legendák és szóbeszédek között.

Egyvalami biztos: tény, hogy rendelkezik bizonyos gyógyhatásokkal, és az sem törvényszerű, hogy káros az egészségre, lásd fentebb a tej és a búza esete, melyeket ugyanúgy be kellene ennyi erővel tiltani…

Valamiért valakik szemét nagyon szúrja a növény, ez pedig rengeteg különféle elméletnek és teóriának ad táptalajt mint a mai napig.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.