CímlapsztorikÉrdekes világ

Aszteroida csapódhat a Földbe vagy súrolhatja azt 24 óráén belül? Riadót fújtak a tudósok?

A Tech Times szerint a 2020 RK2 jelzésű aszteroida épphogy csak súrol minket, de egyesek szerint akár be is csapódhat, és MA érkezik.

24 órán belül kiderül, hogy mi lesz?!

Egy óriási aszteroida fog holnap elhaladni a Föld mellett – számol be a Tech Times. A 2020 RK2 jelű objektumot múlt hónapban észlelték, az égitest az Apollo-aszteroidák közé tartozik – ezen csoport tagjai időnként a Földet is megközelíthetik.

Hirdetés

A NASA becslései alapján a 2020 RK2 meglehetősen nagy, mintegy 81 méter széles. Ha ütközőpályán haladna, a Föld légkörébe belépve komolyabb lokális pusztítást okozhatna.

Félni azonban nem kell: a számítások szerint az objektum 3,8 millió kilométerre száguld majd el bolygónk mellett.

Csillagászati szempontból ez viszonylag kis távolságnak számít.

Megint más tudósok véleménye az, hogy elég egy kisebb hiba a pályamodellek számolásában, és ez a tévedés végzetes lehet.

Emellett több összeesküvés elmélet is azt mondja, hogy akár be is csapódhat, bár azt elismerik, hogy erre nagyon kicsi az esély, de az Ördög nem alszik…

Sokak szerint az egészben az a legriasztóbb, hogy a NASA az utóbbi években többször csak UTÓLAG vett észre potenciálisa akár ránk veszélyt is jelentő aszteroidákat.

Vagyis végig Isten kezébe voltunk, egyszerűen az égbolt alig néhány százalékának figyelésére elég az erőforrásunk.

Ki tudja, hogy hogyan és mennyivel előtte fogunk észrevenni egy az egész Földet kiirtani képes gyilkos űrsziklát.

A N ASA és az ESA tisztában lehet a problémával, mert már egy közös aszteroida becsapódás elhárító projekten dolgoznak, hogy a jövőben ha beüt a baj, akkor egy kipróbált protokoll mentén el lehessen indítani a Föld mentőakcióját.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.