CímlapsztorikEgészségünk

Áttörés a rákgyógyításban: láthatóvá tették a tumorsejteket az immunrendszer számára!

A Yale Egyetem kutatói olyan áttörést értek el, ami segít az immunrendszernek végleg legyőzni a gyilkos kórt.

Forradalmi megoldás a rák ellen?

Egy teljesen új módszert fejlesztettek ki, mely tényleg olyan áttörés, mint ahogyan azt a média a napokban beharangozta.

A rák azért olyan halálos betegség, mert az immunrendszer eleve sok esetben fel sem ismeri a tumorsejteket.

Hirdetés

A rákos sejtek ugyanis egyszerűen “elvegyülnek” az egészséges sejtek között, olyan anyagokat bocsátanak ki, amik “elhitetik” az immunrendszer sejtjeivel, hogy ők egészséges sejtek.

Eközben folyamatosan szaporodnak, és elkezdik felzabálni a szervezetünket, hatalmas kolóniákat alkotva, melyeket daganatoknak hívunk.

Most ezt a fajta álcázási mechanizmust sikerült “megkerülniük” a kutatóknak.

Ígéretes áttörés: az immunrendszer számolja fel a rákot

A kísérletekben a Yale Egyetem kutatói olyan rákos sejteket is el tudtak pusztítani az immunrendszerrel, amiket korábban más immunterápiákkal nem.

Végső soron az immunrendszerünk képes lenne legyőzni a rákot, ha láthatóvá tesszük számukra, hogy pontosan mit keressenek a testben.

z új módszer csökkentette vagy megsemmisítette a melanoma, a mellrák egy rosszindulatú típusa, a tripla negatív emlőrák és a hasnyálmirigyrák daganatait egerekben, még az olyan daganatokat is felfedte, amelyek igen távol vannak az elsődleges daganatforrástól – írták a kutatók.

“Ez az immunterápia egy teljesen új formája”

– idézte a Yale Egyetem közleménye Sidi Chent, a kísérletek és a tanulmány egyik fő szerzőjét.

Hajtóvadászatot indít a rák ellen

A Multiplexed Activation of Endoganous Genes as Immunotherapy (MAEGI) – elnevezésű új módszer hajtóvadászatot indít több tízezer daganattal kapcsolatos gén után, majd egyfajta GPS-ként működve megjelöli helyüket, és felerősíti jelzéseiket.

“Ez a tumorsejtek narancssárga overállba öltöztetésének molekuláris megfelelője, amely lehetővé teszi, hogy az immunrendszer gyorsan megtalálja és elpusztítsa a halálos sejteket”

– magyarázta Chen.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!