CímlapsztorikMisztikum

“Az idegenek folyamatosan figyelnek, de nem avatkoznak be a folyamatokba” – állítják

A földönkívüliek évmilliók óta tisztes távolból, de közeli jelenléttel figyelnek minket, mint egy terráriumban tartott hangya kolóniát

– állítják a tudósok.

Könnyen lehet, hogy éppen ez a magyarázat az ún. Fermi-paradoxonra is.

Hirdetés

A Fermi-paradoxon feltételezhető ellentmondás a földön kívüli civilizációk létezésének magas becsült valószínűsége és az ilyen civilizációk létezésére utaló bizonyítékok hiánya között.

Vagyis elméletileg már rég rá kellett volna találnunk az idegenek nyomaira, ez mégsem történt meg, ebből pedig egyesek arra következtetnek, hogy “nincs is odakinn semmi”.

Az elmúlt néhány évben azonban több száz, sőt, több ezer életre alkalmas exobolygót fedeztek fel, ami már csak matematikai szempontból is azt bizonyította, hogy szinte nyüzsög a kozmosz az életre alkalmas bolygóktól.

Természetesen rögtön adódott a kérdés: mi miért nem találunk semmit?

Egyes tudósok azt feltételezik, hogy a Naprendszerünk és a környező terület valójában steril azaz szándékosan “kiüresített”.

A más világokból érkezett civilizációk pedig valóban léteznek, de saját döntésükből kifolyólag nem fedik fel magukat előttünk.

Nem akarnak ugyanis beavatkozni a fejlődésünk menetébe, az emberi evolúcióba.

A James A. Ball által 1972-ben megalkotott teória szerint ha mi nem is fedeztük fel a földönkívülieket, a földönkívüliek nagyon is felfedeztek minket, és a tudtunk nélkül megfigyelnek.

A hipotézis szerint az idegen civilizáció fejlettségéből adódóan felismerte, hogy nem érdemes beleavatkozni egy másik civilizáció fejlődésébe, így inkább szépen csendben meghúzzák magukat.

Hirdetés

És figyelnek.

Ball szerint tehát az idegenek nagyjából azt csinálják velünk, mint mi az állatokkal az állatkertben.

Annyiban azonban lényeges az eltérés, hogy az emberek azért nem szoktak direkt elbújni, nehogy az oroszlánok tudomást szerezzenek a létezésükről, és ezzel beleavatkozzanak a fejlődésükbe.

Ha az Állatkert-hipotézis igaz, akkor akár példát is vehetnénk az ufókról, hiszen ez azt is jelentené, hogy a földönkívüliek hajlandóak voltak lemondani nem csak a Föld, hanem az egész naprendszer energiakészletéről csak azért, hogy nehogy beletapossanak a törékeny lelkivilágunkba a létezésükkel.

Ha egy idegen civilizáció több millió éve jött bolygónkra (a Föld 4,5 milliárd éves), akkor a látogatásnak vélhetően mára nem maradt nyoma.

Szintén lehetséges, hogy már egyszer elhaladtak a Föld közelében, de úgy döntöttek, mégsem szállnak le a felszínére. Végül, de nem utolsósorban szimplán nem akarnak olyan bolygóra jönni, ahol bizonyítottan van élet.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.