CímlapsztorikÉrdekes világ

Az osztrák hadsereg az egész magyar határvonalat lezárta – nagy a baj?

A Magyarország felől gépkocsival érkező kirándulókat is visszafordították…

Az osztrák hadsereg területvédelmi haderejének önkéntes katonái a múlt hét végén leszalagozták az Országos Kéktúra nyugati kiindulópontjához, a kőszegi Írottkő-kilátóhoz vezető aszfaltozott utat és parkolót.

A Magyarország felől gépkocsival érkező kirándulókat is visszafordították, így a magyar–osztrák határon lévő kilátó kizárólag a gyalogos turista útvonalakon közelíthető meg a magyar oldal felől – írta hétfőn a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A döntés mögött az áll, hogy a jelenlegi járványügyi szabályok szerint csak egyenkénti ellenőrzés után léphetnék át a határt a turisták, az osztrák védelmi minisztérium szerint viszont ennek végrehajtására nincs kapacitása a határvédelmet is ellátó osztrák hadseregnek.

A lap arról számol be, hogy az osztrák hadsereg az egész magyar határvonalon lezárta a kis forgalmú, határon áthaladó utakat.

Az Őrségben, Szentgotthárd környékén, illetve a magyar–osztrák–szlovén hármas határ közelében az erdei utakat is figyelik az osztrák katonák. A migrációs bűnügyi felderítés információi szerint az embercsempészek ezeken a kis forgalmú, sokszor csak turistatérképeken jelzett utakon próbálják meg Ausztriába juttatni az illegális bevándorlókat

– írja a Magyar Nemzet.

Az osztrák hadsereg az erdők tulajdonosaival egyeztetve néhol útakadályokat is állított az erdei ösvényekre, több embercsempész autója fennakadt már rajtuk

– olvasható a cikkben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.