CímlapsztorikÉrdekes világ

Beolvasott a magyar háziorvos Soma Mamagésának, mert nem oltatja be a lányát! – videóban üzent

“Javaslom Soma Mamagésának, hogy egyrészt oltassa be a lányát, másrészt ne sodorjon potenciális életveszélybe másokat, és hagyja meg a tájékoztatást az egészségügyi szakembereknek”

Dr. Novák Hunor gyremekorvos alaposan berágott.

Az apropót az adta, hogy látta Soma Mamagésa Facebook-posztját, aki a napokban megosztott személyes oldalán egy cikket, amely a HPV-oltás elleni propagandáról szól.

Hirdetés

Bár ezt a bejegyzést már nem találtuk meg az oldalán, de az orvos a videóban megmutatta, mit írt hozzá Soma Mamagésa:

“Zsigerileg éreztem, hogy nem oltatok és a lányomnak se javasoltam.”

Dr. Novák Hunor szerint a közszereplőknek különösen nagy a felelőssége abban, hogy milyen információkat oszt meg a követői körében.

Mint mondta, nagyon könnyű egy-egy tanulmányt kiragadni és félremagyarázni, ezért szeretett volna pár dolgot helyretenni a HPV-oltással kapcsolatban.

“Nagyon fontos megemlíteni azt, hogy gyakorlatilag a HPV miatt évente több száz nő hal meg ma Magyarországon. Olyan nők, köztük fiatal nők, akiknek a halála védőoltással és nőgyógyászati szűrővizsgálatokkal gyakorlatilag 100 százalékban elkerülhető lehetne.

Nagyon felelőtlen az a szülő, aki nem kéri például gyermekének az ingyenes HPV elleni védőoltást, vagy megtehetné, hogy kifizetné és beadja, de nem adja be, és ezzel egy potenciálisan életveszélyes, daganatos, halált okozó betegségnek teszi ki leányát.

De ez nem csak nőkre veszélyes, hiszen férfiaknál is okozhat gégerákot, ánuszrákot, péniszrákot, nyelvrákot, jobb esetben csak néhány szemölcsöt és brokkoliszerű kinövést”

-mondta.

A gyermekorvos a videó végén üzent is Soma Mamagésának:

Hirdetés

“Javaslom Soma Mamagésának, hogy egyrészt oltassa be a lányát, másrészt ne sodorjon potenciális életveszélybe másokat, és hagyja meg a tájékoztatást az egészségügyi szakembereknek”

-mondta.

Azt is kiemelte, hogy bár a közszereplőknek ebben óriási felelőssége van, de mindenkire vonatkozóan fontos, hogy valós információkat terjesszünk és ne sodorjunk veszélybe másokat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.