CímlapsztorikEgészségünkMúltidéző

Csernobil és a rák: ez lehet a legnagyobb eltusolt titok – a világ az atomkatasztrófa miatt rákosodik el?

Megdöbbentő elmélettel álltak elő, ami talán jóval több, mint gyanú… A rák brutális ütemű terjeszkedése valójában Csernobil műve?

A csernobili katasztrófa olyan hatással volt Európára, és az egész világra, aminek a méreteit még csak most térképezzük fel igazán.

Egyre több érdekes tanulmány lát napvilágot, emellett számos olyan elmélet, mely kapcsolatba hozza Csernobilt a világon egyre nagyobb számban előforduló rákos megbetegedésekkel.

Hirdetés

Az aggasztó az egészben az, hogy egyre többe vannak, akik szerint avlóban lehet ebben az egészben valami.

Csernobil végzetes krónikája

1986 április 26-án szombaton hajnalban gőz-, majd gázrobbanás történt a csernobili atomerőműben. A baleset közvetlen oka egy rosszul megtervezett és a biztonsági rendszabályok sorozatos megszegésével végrehajtott kísérlet volt.

Ennek során felnyílt, felrobbant a reaktor, és erősen szennyező, haálos radiaktív grafit került a környezetbe. A szél pedig széthordta az égő nukleáris fűtőanyagokat.

Még a véd intézetekben is képesek voltak kimutatni, így derült ki az egész világ számára, hogy a szovjetek próbálják elhallgatni a lakosság elől a kataszrtófát, rengeteg embert a halálba küldve ezzel.

A baleset elhárításban részt vett likvidátorok közül 14-en haltak meg a következő 10 évben a sugárdózis következében.

Ukrán forrásokra hivatkozva a sajtóban időnként több százezerre teszik a csernobili balesetnek tulajdonítható halálesetek számát.

Brutális következmények a világra nézve

Sokat elmond Csernobil súlyosságáról, hogy még a Fukusima erőműnél történt katasztrófa során sem jutott annyi radioaktív anyag a környezetbe, mint 1986-ban.

Pedig ma bizonyítható, hogy a Csendes-óceán közel kétharmadának kipusztulásáért a Fukusimából származó sugárzás a felelős.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2005 szeptemberében közzétett közös jelentése 4000 főre tette Csernobil halálos áldozatainak várható számát.

Hirdetés

És itt jön a lényeg.

Csernobil felelős a rákbetegségekért a világon?

Egyre több kutatás talál kapcsolatot, vagy léegalábbis veti fel a lehetőségét annak, hogy valóüjában Csernobil eflelős a rákbetegségek nagy részéért az egész világon.

Mire alapozzák ezt a feltételezést?

A baleset idején uralkodó időjárás és az azt követő napok változó irányú légáramlási viszonyai szeszélyes pályákon vitték szét Európában a radioaktív anyagokat.

A szakértők szerint nem kizárt, hogy az akkori vizsgálatok és az ezt felügyelő bizottságok szándékosan elfogultak voltak, nem akartak még nagyobb pánikot kelteni.

Vagyis még az sem kizárt, hogy napjainkban is rengeteg brutális sugárzás jut a környezetbe, sőt, ezeket a talajvíz és a folyók széthordták.

Ez nem olyan mennyiség, hogy a műszerek jelezni kezdjenek, de elég lehet ahhoz, hogy emberek százmillióinak a szervezetében évtizedek alatt felhalmozódva elérjenek egy olyan szintet, olyan egészségügyi leépülést, mely rákot idézhet elő.

Ha ez így van az sokmindent megmagyarázna.

A rákos megbetegedések a csernobili katasztrófa utáni évtizedben elkezdtek drámaian emelkedni.

Talán egy olyan lassú utóhatással van dolgunk, mely végig ott volt az orrunk előtt, Csernobil acélszarkofág alatt, és még most is ott szunnyad, és ontja magából a “halált”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!