CímlapsztorikEgészségünk

Egy különleges élő moha gyógyíthatja az Alzheimer-kórt: megdöbbentő felfedezést jelentettek be a tudósok

Sok más gyógyíthatatlan idegrendszeri betegség ellenszere lehet.

Egy kutatócsoport meglepő bejelentéssel állt elő. A kutatásaik alapján létezik egy olyan különleges, élő mohafajta, mely egyes idegrendszeri betegségek ellen veszi fel a harcot.

Még az Alzheimer-kórt is gyógyíthatja.

Hirdetés

Sőt, az előzetes kutatások kimutatták, hogy a memóriazavar elleni hatékonysága még a gyógyszereknél is erőteljesebb lehet.

Az Alzheimer-kórra, a memória-zavarral és a magasabb agyi funkciók fokozatos leépülésével és végül teljes elvesztésével járó betegségre az első leírása óta eltelt több mint egy évszázad alatt sem tudtak kutatók ezrei hatékony terápiát kitalálni.

Ez a moha azonban az ellenszer lehet, a kulcs, a megoldás a régóta ismeretlen problémára.

A tudósok egy jelentős része sokak szerint a gyógyszerlobbi nyomására még mindig az amyloidot hibáztatják az Alzheimer kialakulásáért.

Eszerint egy azonos nevű kóros fehérje-darabkának a lerakódása okozza az idegsejtek pusztulását.

Azonban több tanulmány számolt be arról, hogy az amyloid-kicsapódás nem a betegség oka, hanem az elbutulást kiváltó eddig ismeretlen folyamat következménye”

Az Alzheimerre nincs igazi gyógyszer, csak tüneti kezelések, melyek lassítják a szellemi hanyatlást.

A felfedezett moha itt jön képbe.

Az agy idegsejtjei lényegében éheznek és nem jutnak energiához a betegség fejlődése során.

Hirdetés

A moha alternatív tápanyag ezeknek az éhező és elhaló idegsejteknek.

A kutatásról szóló közlemény a Journal of Alzheimer’s Disease című tudományos folyóiratban jelent meg.

Különféle mohacsoportokkal termeltettek cukrot, ami a fő tápláléka az idegsejteknek, és a kísérletek igencsak kedvezőek voltak.

A növényi sejt, jelen esetben a moha, fény hatására folyamatosan és “önműködően” glükózt (és szükség esetén egyéb anyagokat is) termel, mely a szervezet minden sejtje számára nélkülözhetetlen energiaforrás, mondhatni egy univerzális “üzemanyag”.

“Természetesen még hosszú út áll előttünk, hogy ebből valóban az emberiség javát szolgáló eljárást sikerüljön kidolgozni, de a biztató kezdeti eredmények ismeretében erre az elkövetkezendő években minden esély adott”

A kutató szerint ha beválik a módszer, akkor ez egy olyan felfedezés, amelyet továbbfejlesztve nemcsak gyógyíthatatlan idegrendszeri metabolikus betegségek kezelésére adhat teljesen új lehetőséget, de az egész emberiséget érintő kihívásokra is megoldást nyújthat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!