CímlapsztorikÉrdekes világ

EU: Ülj nagykabátban, használj kevesebb meleg vizet, 30 fokig moss ruhát

Óriási a felháborodás nyugaton abból, hogyan akarják a milliós fizetésekből élő politikusok rávenni spórolásra az állampolgárokat.

Kiadták az irányelveket, amelyek mentén szerintük meg lehet nyerni a háborút az oroszok ellen.

Ez ha nem lenne valós hír, azt gondolnánk, hogy valami tragikomédia…

Hirdetés

Pedig nagyon is valós és egyben szomorú is.

A németeknek már a legfelsőbb szintekről kiadták az ukázt, hogyan “harcoljanak az oroszok ellen”, azaz hogyan nyeljék le az Európai Unió és a németek által Oroszország ellen hozott szankciók fájdalmas, már-már brutális drágulásait.

Az élet nyugaton, különösen most a németeknél brutálisan drága.

Olyannyira, hogy a legtöbben nagyon aggasztó anyagi helyzetbe kerültek. 8-900 egy liter üzemanyag, a rezsi árak az egekben, és télire majd lehet, hogy kifűteni sem tudják majd az otthonaikat a németek.

A milliós fizetésekből élő vezetők pedig egyre szürreálisabb javaslatokkal állnak elő, és ami még ijesztőbb: ezeket komolyan gondolják.

“Tekerjék lejjebb a radiátorok, és feljebb a légkondicionálók hőfokszabályzóit és rendszeresen olvasszák le a mélyhűtőket.”

Korábban már írtunk erről, Timmermans szürreális spórolási tervét akarja ráerőltetni a társadalomra.

A német kormány ugyanis azt találta ki, hogy mind a nyolcvanmillió németnek neki kell állni takarékoskodni, ugyanis szerintük most „ezen múlik az ország szabadsága és biztonsága”, ezért különböző kérésekkel álltak elő

– számolt be róla a hirado.hu.

Hirdetés

Olyan tanácsok hangzottak el, miszerint elég csak harminc fokon kimosni minden ruhát, vagy vehetnek takarékos zuhanyfejet, és mindemellett állítsák két fokkal feljebb nyáron a klímát és rendszeresen olvasszák le a mélyhűtőket.

De azt is tanácsolják nekik, hogy fürödjenek hidegebb vízben, télen tekerjék lejjebb a radiátorokat, valamint vegyenek kisebb képernyőjű tévét.

Korábban már a közvilágításon is spórolni kezdtek, ugyanis nagyon drágulnak az energiaárak, pedig a lakosság inkább még több fényt szeretne éjszaka az utcákra, de a pénz nagy úr.

Sőt, egy nemrég megjelent kampányfilm nemzetközi szinteken is kiverte a biztosítékot:

„Mit tegyünk, ha nem megy a fűtés” felirattal adnak tanácsot, miközben a nő leragasztja alufóliával az ablakot, majd virágcserépből és mécsesekből fűtőtestet készít magának.

Később pedig egy fiatal pár is csatlakozik hozzá, hogy együtt melegedjenek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.