CímlapsztorikÉrdekes világ

Olyan árban lesz a benzin és annyira fogy, hogy vasárnapi vezetési tilalom jöhet

Vasárnapi vezetési tilalom és sebességkorlátozás lehetőségéről beszélt egy vezető politikus az emelkedő üzemanyagárak kapcsán.

Durva energiaválság közeleg, lépésekre van szükség

Saskia Esken, az SPD vezetője keményen kritizálta a németországi üzemanyag-visszatérítés eddigi hatását, és lehetségesnek tartja az ideiglenes sebességkorlátozások és a vezetési tilalmak bevezetését, ha az olaj és a benzin ára továbbra is ilyen magas marad.

A német politikus a Tagesspiegelnek adott interjújában arról is beszélt, hogy bár az olajtársaságok azt állítják, hogy az árkönnyítést teljes mértékben élvezhetik az autósok, ez szerinte nem igaz.

Hirdetés

“Ez az a pont, ahol a versenyhivatalnak egyértelműen be kell avatkoznia, mert az olajtársaságok nem kaszálhatnak az adófizetők kárára”

– mondta Esken.

A politikus szerint ha az üzemanyagárak továbbra is ilyen magasak maradnak, nem zárható ki, hogy keményebb intézkedésekre kerül sor. A

trösztellenes törvények mellett az egyik eszköz az 1975-ös energiabiztonsági törvény, amelyet az olajválságra reagálva fogadtak el, és amelyet most módosítottak.

“Ez lehetővé teszi a kormány számára, hogy ideiglenes intézkedéseket rendeljen el, például vasárnapi vezetési tilalmat – amire az idősebbek még emlékeznek – vagy ideiglenes sebességkorlátozást”

– emelte ki a politikus.

Mi várható Magyarországon?

Azt egyelőre nagyon nehéz megmondani, hogy idehaza mi várható.

A németeknél már-már megszokott, hogy időnként a magas lovon ülő, jó fizetést kapó vezetők “leszólnak” a tömegbe, hogy meg kellene húzni a nadrágszíjat, spóroljanak, “most egy kicsit rossz lesz”, de idehaza az emberek ezt nem biztos hogy ennyire könnyen “benyelnék”.

Idehaza is felléphet előbb vagy utóbb egy alaposabb üzemanyag hiány, ha továbbra is marad az ársapka.

Hirdetés

Már csak amiatt is, mert nem fognak nyersanyagot szállítani ide Magyarországra, mivel nem fogja megérni senkinek, ha fenn marad az ársapka.

A kormány pedig helyettünk nem fogja megfizetni örökkön örökké.

A legvalószínűbb elmélet szerint nem lesznek idehaza vezetési tilalmak, ugyanakkor egy idő után jelentősen drágulhat majd az üzemanyag ára.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.