CímlapsztorikEgészségünk

Gyógyító lábmasszázs: 10 pozitív egészségügyi hatás, amiért érdemes kipróbálni

Próbáltad már?

Még a kemoterápia mellékhatásain is jelentősen enyhíthet!

Ezek után ki fogod! Rengeteg betegségre van kedvező hatással.

Hirdetés

Kevesen tudják, de a lábmasszázsnak rengetek jótékony hatása van.

Olyan hatások, melyek egyes betegségek esetén még segíthetnek is, valamint elősegítik a szervezetünk regenerációját, ami megint csak nem egy utolsó szempont.

Évezredek óta alkalmazzák már, főleg a távol keleten ezt a terápiát.

A lábmasszázsnak konkrétan 10 elképesztő egészségügyi hatása van, amiért érdemes kipróbálnia mindenkinek.

Terhesség alatti vizesedő láb, ödéma

Az orvosok szerint elég, ha naponta 10-20 percet masszírozod a talpadat, és ezzel a felügyelemlett foyladékot megszüntetheted a lábaidon. Ezek főleg túlsúllyal küzdő vagy terhed embereken figyelhető meg.

Vérnyomás csökkentő

A magas vérnyomás a szívroham vezető kiváltó oka. Az életmód megváltoztatása és a gyógyszerszedés a javasolt módszer ellene, de a rendszeres talpmasszázs is segíthet ebben, ahogyan azt tanulmányok is bizonyítják.

Hatásos premenstruációs szindróma és a menopauza során jelentkező tünetek ellen

A PMS és menopauza okozta tüneteket képes enyhén vagy fokozottan csökkenteni, erre pedig ma már tudományos bizonyítékok is vannak.
Csökkenti a stresszt, megakadélyozza a komolyabb hangulatingadozást.

Enyhíti a kemoterápia mellékhatásait

Az egyik legnagyobb megdöbbenést sokakban ez kelti, de tényleg igaz. Kínai orvosok figyeltek fel a jelenségre: a hányinger és a fájdalmak esetén a szervezetben ” blokkolja” a fájdalomküldő receptorok működését a talpmasszázs.

Hirdetés

Szklerózis multiplex

A reflexológián alapuló talpmasszázs enyhíti a fáradtságot, és segít a motoros, szenzoros és húgyutakhoz kapcsolódó tünetek mérséklésében.

Terhességi “gondok” ellen

Tanulmányok bizonyítják, hogy a talpmasszázs segíti a test gyorsabb gyógyulását és az anyagcsere mielőbbi helyreállását. Éppen emiatt terhes nők számára kifejezetten javasolt otthoni terápia.

Segíthet a nyugodtabb alvásban

Ehhez egy meleg fürdő is hozzásegíthet. Párosítsuk egy talpmasszázzsal és biztosak lehetünk benne, hogy remek éjszakánk lesz. A talpmasszázs során a lélek és a test szép lassan megynugszik, ami hozzásegíthet minket a minőségi pihenéshez.

Vágyfokozó

Ki ne örülne a talpmasszázsnak egy nehéz munkanap után? Nem csak ellazít, de lendületbe is hoz. Mire vártok még? 🙂

Fejfájás ellen

Függetlenül attól, hogy a fejfájás szinusszal összefüggő-e, a halántékon vagy a fej elején vagy hátsó részén jelentkezik, a talpon több pont is van, melynek masszírozásával csökkentheted a fájdalmat.

Jó a gerincnek

A gerincben kialakult fájdalomtól is megszabadulhatsz a talpmasszázs segítségével. Mélyen nyomd a pontot 30-45 másodpercig körkörös mozdulatokkal.

Forrás: https://kuffer.hu/a-labmasszazs-10-kevesbe-ismert-hatasa-ami-segithet-a-leggyakoribb-egeszsegugyi-problemak-kezeleseben

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.