Érdekes világ

Harrison Ford: “Az emberiség jövője van végveszélyben! Könyörgöm nektek, ne feledkezzetek meg a természetről!”

“Minden házra napelemet tehetünk, minden autót elektromossá alakíthatunk, de amíg Szumátra lángokban áll, addig vesztésre állunk…”

Harrison Ford nemrég egy igencsak megdöbbentő, sokak figyelmét felhívó beszédet mondott egy a klímaváltozással, az emberiség jövőjével és a természet állapotával foglalkozó konferencián.

A beszéd egyfajta segélykiáltás is volt az emberiség nevében.

Hirdetés

A média azonnal fel is kapta rá a fejét, mivel a beszéd különösen megható volt.

Ráadásul a színészlegenda kendőzetlen őszinteséggel beszélt az emberiség felelősségéről azzal kapcsolatban, ami a napjainkban zajló katasztrofális folyamatokat előidézte.

Elmondta, hogy nagyon kevés az, amit jelenleg az ember a fejlődése érdekében tesz, mert a Föld és a természet végveszélyben van, akárcsak az ember maga.

“Ha nem tudjuk megvédeni a természetet, akkor nem tudjuk saját magunkat sem megvédeni”

– jelentette ki.

“Minden házra napelemet tehetünk, minden autót elektromossá alakíthatunk, de amíg Szumátra lángokban áll, addig vesztésre állunk…”

“Amíg az Amazonas medence esőerdői szándékosan megsemmisítődnek, amíg az ősi törzsek által védett korábban érintetlen és szent földeket kiszipolyozzák, addig az összes klímaváltozással kapcsolatos célunk örökre elérhetetlen marad.”

Sajnos ezekben a dolgokban nagyon is igaza van.

A beszédet azóta már több millióan látták és osztották meg világszerte, mint a klímaváltozás elleni harc legfőbb mementóját.

Hirdetés

Harrison Ford azt is hozzátette, hogy már “K*rvára kifutottunk az időből…”

A színész legenda szerint nemzetközi szinten kellene minden kormányzat, cég, és politikai erő programjába kötelezően beletenni, ha tetszik, megszabni azt, hogy a klímacélokat évről-évre teljesíteni kelljen.

Csak így, egy globális összefogással lehetne fellépni az elkerülhetetlen katasztrófa ellen.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!