CímlapsztorikMisztikum

Igazságot Benedeknek! Ami valójában történt a Vatikánban Ferenc trónra kerülésekor…

Erről bezzeg senki sem beszél. Intrika és Trónok harca az egyházon belül.

A cél egyértelmű volt. Európát egy olyan pápának kellett volna már Benedek trónra kerülése idején is vezetnie, aki nem rendelkezik komolyabb európai gyökerekkel.

Azaz nincs különösebb elköteleződése a kontinens iránt.

Hirdetés

Hogy miért?

Nos, erre a választ egyértelműen megadta a 2015-ös menekülthullám, menekültválság, és az, ahogyan Ferenc pápa viselkedett.

Kvázi az akkori európai vezető politikusok, mint amilyen Merkel és Juncker voltak, ő volt a harmadik nagy szószólója a beözönlő menekültekkel szembeni szolidaritásnak.

Éppen ezért volt anynira rövid a pápai “uralkodása”, és ezért “menesztették” nagyon hamar azzal, hogy egy b első puccsot forraltak ellene.

Benedek pápa ezt ellenezte volna, sokkal több nemzeti “öntudata” volt, valamint jóval konzervatívabb volt. Sokkal közelebb állt szellemiségben az utolsó igaz pápának tartott II. János Pál pápához.

Lényegében a pápát belülről váltották le, az egész világot átverve.

A Titkokszigete.hu korábban is írt már részletesen arról, hogy miféle furcsaságok és eleve eltervezett “belső forradalom” lett annak idején megszervezve XVI. Benedek pápa ellen.

Benedekről azt lehetett megtudni, hogy nagyon szereti a latint, és anyanyelvén kívül ezen a nyelven tudja magát hibátlanul kifejezni.

Hagyományszeretetéből fakadóan szerette viselni a pápák ruhatárának hagyományos elemeit, és nagy hangsúlyt helyezett a liturgia szépségére, méltóságára.

Hirdetés

Pápaságát továbbá mélyen megrázták az egyházi, főleg gyermekek ellen elkövetett visszaélések botrányai és személyi titkárának letartóztatása titkos iratok ellopása miatt.

Ezeket mind felszínre akarta hozni, részben meg is tette, de nagyrészt a központi emberek “bűnei” felderítetlenek maradtak, mert idő előtt leváltották őt.

Részben tehát belső hatalmi és bűnügyi vetülete is volt Benedek megpuccsolásának, részben pedig politikai, Európa menekülthullámának “levezénylésére”, mivel helyette egy európai gyökerekkel nem rendelkező pápát akartak, mint Ferenc pápa.

Még ki sem hűlt a helye Benedeknek, mikor beült a helyére Ferenc…

Ferenc pápa, aki Merkellel, Junckerrel de más amerikai politikusokkal és pénzemberekkel is feltűnően jó kapcsolatot ápolt már trónra kerülése előtt is…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.