Tudomány

Létezhet Gaia, a Földanya “szelleme”: kutatóknak sikerült a nyomára akadniuk az élővilág kommunikációjában!

Létezhet egy ma még nem teljesen megmagyarázható elemi erő, egy kollektív “szellemiség”, mely átszövi az állat és növényvilágot.

Régóta foglalkoztatja sokakat az, hogy a Föld vajon mennyire összetett és milyen bonyolult hálózatot alkot az élőlényekkel. És hogy az egyes, ma még különállónak gondolt ökoszisztémák hogyan kapcsolódnak egymáshoz.

Ma már ugyanis nyilvánvalóvá kezd válni: a pillangó hatás tényleg létezik.

Hirdetés

Ha Kínában meglebbenti a szárnyát egy, akkor a világ másik végén tájfun söpör végig… A világunk egy hatalmas, kollektív tudattal kerekező entitás.

A Föld egy “élőlény”, amin az emberiség “élősködik”.

A tudomány pedig egyre biztosabb abban, hogy létezik Gaia, a Földanya szelleme. Ráadásul több olyan tudományos vizsgálat is lezajlott a múltban, melynek mérései is ezt támasztják alá.

A fák között kapcsolat van, és kommunikálnak is egymással, akárcsak a növények. Sőt, érzelmek és figyelmeztetések közvetítésére is alkalmasak.

Az uborka és más növények például sírnak és ordítanak, ha szeletelik őket.

A Missouri-Columbiai Egyetem szakértői 2014-ben azt is felfedték, hogy a növények a rágás hangjára is adnak válaszokat.

A kutatók táplálkozó lepkék zajának tették ki a növényeket, aminek hatására védelmi mechanizmusok indultak be náluk.

Vagyis bizonyíthatóan létezik ez a titkos kapcsolat, egy kommunikációs rendszer.

Sokak feltételezése az, hogy ez a közös, kollektív tudat az egész világban jelen van az élőlények között, függetlenül attól, hogy növényekről, gerinces állatokról, vagy más, sokkal primitívebb élőlényről van szó, a puhatestűektől egészen a csimpánzokig.

Hirdetés

Hasonló módon az is vitatott, hogy van-e valamiféle tudatosság a növényekben. Sokak szerint ugyanis lehet, csak még nem vagyunk képesek a megfelelő műszerekkel mérni, észlelni ezt.

Itt nem arra kell gondolni, hogy a növény öntudatában van, de valamilyen szinten tisztában van “saját magával” és a környezetéről is “tud”.

Az amerikai National Center for Atmospheric Research kutatói is alátámasztják ezeket az információkat.

Felfedezésük szerint stresszhelyzetben (például ha betegség támadja meg, vagy valamilyen sérülés éri őket) az aszpirin hatóanyagához nagyon hasonló anyagot termelnek.

A kutatók szerint ez egyfajta kommunikáció, a növények így figyelmeztetik egymást a veszélyre, hogy az immunrendszerük fel tudjon készülni a vészhelyzetre.

Szárazság, szélsőséges időjárási körülmények vagy járványok idején annyi metilszalicilátot termelnek a növények, hogy az kimutatható a levegőből harminc méterre a felszín felett is.

Ez pedig akár már Gaia szellemének konkrét bizonyítéka is lehet…

Egy olyan “erőtér”, melynek megértését még csak most kezdjük kapizsgálni…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.