CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Itt vannak a földönkívüliek, már csak a megfelelő pillanatra várhatnak? A NASA vezetője kitálalt?

A NASA és a SETI vezetői is sejtelmes nyilatkozatokat tettek az utóbbi időszakban. Közeleg a végső Nagy Felfedés?

Hamarosan bejelenthetik az első kapcsolatfelvételt?

Egyre több tudfós állítja, hogy ez lehet az ideális helyzet az idegenekkel való kapcsolatfelvételre.

„E.T.” technológiai jeleire vadásznak azokban a pillanatokban, amikor a vizsgált exobolygók közvetlenül elhaladnak a saját napjuk előtt a Földről nézve. Ezek a pillanatok tökéletes alkalmat jelenthetnek a kutatók szerint arra, hogy egy idegen világ jelet küldjön a földlakóknak, és megpróbálja felvenni a kapcsolatot velünk.

Hirdetés

Olyan tudományos áttörések jöhetnek, amikkel kapcsolatba maga a SETI vezető csillagásza is igen érdekesen fogalmazott.

Ő maga ugyanis több kollégájával és ismerősével fogadni merne állítása szerint, hogy még a mi életünkben de legfeljebb 25 éven belül rátalálhatunk a földönkívüliekre és kapcsolatba is léphetünk velük.

Hasonlóan izgalmas nyilatkozatokat tett már a NASA vezető igazgatója, Bill Nelson is.

Ő azt állítja, hogy nem vagyunk egyedül a kozmoszban, ezt ugynais nehezen tudná elképzelni.

Már jóval többet tudhatnak, mint amit nyilvánosságra hoztak?

Azt feltételezve, hogy más idegen civilizációk is sugároznak mesterséges eredetű jeleket, a tudósok olyan rádióhullámok után kutatnak a galaxisban, amelyek idegen technológiától származhatnak.

Léteznek olyan belsős szóbeszédek is, hogy a James Webb űrtávcső által nagy valószínűséggel lakható bolygók felé is odairányítanák a rádióteleszkópokat, hátha “meghallunk” valamit a földönkívüli világokból.

Sőt, egyesek egészen hajmeresztő kijelentéseket tesznek és azt mondják, hogy mind a NASA, mind a SETI tisztában van a földönkívüliek létezésével és csak a bejelentések előkészítésén fáradoznak.

Eszerint jóval többet tudhatnak már most, mint azt mondják, de további bizonyítékokat gyűjtenek, hogy egy napon majd a Nagy Felfedés keretében átfogóan tárják az emberek elé a teljes igazságot.

Voltak már olyan rádiójelek, melyek lakható exobolygók felől érkeztek

Sofia Sheikh és munkatársai a nyugat-virginiai Robert C. Byrd Green Bank-i nagy rádióteleszkóp segítségével annak a 12 exobolygónak a rádiójeleit kutatták, amelyek tranzitja egy rövid időablakban 2018 márciusában egyszerre volt megfigyelhető.

Hirdetés

A fogott nagy mennyiségű rádiójel precíz kiértékelését egy szakképzett rádiócsillagászokból álló csoport végezte el. Végül megállapították, hogy kettő kivételével mindegyik jelet interferencia okozta.

A kiszűrt rádiójelekből fennmaradó kettőt, a Kepler-1332b és a Kepler-842b exobolygókról érkező néhány rövid intenzív rádiójelet – mindkettő potenciálisan a Földnél nagyobb sziklás bolygó –, további követésre érdemesnek tartják.

15-20 éven belül minden eldől?

Abban szinte minden szakértő és tudós, kozmológus és csillagász egyetért, hogy valóban még a mi életünkben 15-20 éven belül olyan horderejű események, felfedezések jönnek a földönkívüli élet kutatásában, amik újraírhatnak mindent.

A kozmoszhoz való viszonyunkat és vallásainkat, a társadalmunkat.

Erre pedig ha többet is tudnak bizonyos szervezetek, fel kell lassan készíteni az emberiséget.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!