Tudomány

Jön az új, halálos covid variáns? Megszólalt a WHO vezetője is

Ultimátumot kaptak a világ országai.

Vagy engedelmeskednek és cselekszenek, lezárnak, korlátoznak és maszkot hordatnak az emberekkel, vagy elterjed a halálos variáns?

Egy mintában aggasztó halálos mutációt találtak agresszív változattal

Új koronavírus variánsok bukkantak fel: nagy veszélyt jelenthet, ha félrediagnosztizálják a betegeket, és ha hagyják, hogy eleinte észrevétlenül terjedjen a populációban.

Hirdetés

Az elmúlt napokban megnevezett új vírusvariánsokhoz képest jóval nagyobb rövid távú veszélyt jelentenek Európában és Magyarországon is az USA-ban rohamosan növekvő BQ.1. és BQ.1.1 mutációk.

Mindezek mellett nemrég Afrikában egy immunszupresszált beteg mintájában egy minden eddiginél erősebb és fertőzőbb variánsát izolálták a covidnak.

Ha ez utóbbi rászabadulna a világra, akkor rosszabb esetben akár meg is tudná tizedelni a civilizációt.

A WHO is megszólalt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője pénteken arról beszélt, hogy ha az államok nem fordítanak kellő figyelmet a koronavírus visszaszorítására, akkor annak következményeként kialakulhat egy új, halálos variáns is.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz azt mondta: az, hogy 2022-ben az államok már kisebb figyelmet fordítottak a koronavírus elleni lépésekre,

„TÖKÉLETES KÖRÜLMÉNYEKET” TEREMT A VÍRUSNAK AHHOZ, HOGY KIFEJLŐDJÖN EGY ÚJABB, HALÁLOS VARIÁNS.

Az Egészségügyi Világszervezet azt szeretné, ha a kormányok nagyobb figyelmet fordítanának a rizikócsoport tartozó páciensek, így például a 60 év felettiek és a krónikus betegségben szenvedők védelmére.

Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója pedig azt mondta, hogy szerintük pozitív változások zajlanak Kínában a koronavírus-korlátozások ügyében

Ez biztosan megtizedelné az emberiséget?

Ez utóbbi azért is aggató, mer Kínában olyan karantén politika van, olyan durva járványügyi korlátozások, mint még soha máshol.

Hirdetés

Az pedig vészjósló, ha a WHO ezt tekinti egy követendő mintának, hogy drónok cirkálnak az utcákon és az embereket ellenőrzik, a saját otthonaik rabjaivá teszik.

A WHO ezzel tehát egy burkolt ultimátumot küldött mindenkinek:

Vagy leszünk szívesek újra visszabújni a járványügyi korlátozások és totális ellenőrzés bástyái mögé önként, vagy valami sokkal durvább jön…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.